Dolar

32,5874

Euro

34,8486

Altın

2.495,32

Bist

9.633,34

Konut fiyatları 2017'de artacak

İnşaat sektörü temsilcileri, yılbaşından sonra konut fiyatlarının artacağı görüşünde birleşiyorlar.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-24 12:02:01

Konut fiyatları 2017'de artacak

Ajanslarda yer alan habere göre, ABD'de başkanlık seçiminden sonra doların yükselmesi inşaat sektörünü doğrudan etkiledi.

Yetkililer yılbaşından sonra konut fiyatlarının zamlanacağını öngörüyor. Bu yüzden konut sahibi olmak isteyenlerin ve yatırımcıların zam gelmeden önce hızlı hareket etmeleri gerektiği belirtiliyor.

"GAYRİMENKUL YÜZDE 20 KAR ETTİREBİLİR"

Konuyla ilgili açıklama yapan Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, "Her döviz artışının yaşandığı dönemde olduğu gibi demirciler yine spekülatif hareket sergiliyorlar. Kendileriyle yaptıkları zammı konuştuğumuzda doların ve hurdanın fiyatının artışını neden gösteriyorlar. Ekim ayında tonu bin 300-bin 350 TL arası satılan demirin bin 750- bin 800 TL'lere çıktığını görüyoruz. Bu çok büyük bir artış. Ayrıca piyasada demire bu kadar talep de yok. Üstelik kendi stokları da var. Tüm bunlara baktığımızda demirdeki zammın çok yüksek olduğunu görüyoruz. Bu zammın ilk etapta üreticiye ardından da ise nihai tüketiciye yansıması kaçınılmaz" dedi.

"PROJELERE YANSIMADI"

Nasır ayrıca, "Müteahhit arkadaşlarımız henüz bu zamları projelerine yansıtmadı. Bu da konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın zam gelmeden bir an evvel alımda bulunmalarını gerektiriyor. Zamlar gelmeden konut alan vatandaşlarımız bu süreçten karlı çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Haber Ara