Dolar

32,5238

Euro

34,9344

Altın

2.438,27

Bist

9.716,77

Kongre öncesi Davutoğlu'ndan ilk mesaj

Türkiye'yi 13 yıldır kesintisiz yöneten AK Parti'nin, 5. Olağan Büyük Kongresi başladı. Davutoğlu ilk olarak dışarıdaki partililere seslendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-12 10:56:31

Kongre öncesi Davutoğlu'ndan ilk mesaj

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ak Parti Kongresi için gelen ve Ankara Arena SporSalonu dışında bekleyen partililere kısa bir konuşma yaptı. Davutoğlu'nun dışarıdaki ilk konuşmasında ilk mesajı AK Parti bir, Türkiye bir oldu. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Ak yüreklerini Türkiye'nin yürekleriyle buluşturan dava arkadaşlarım hoş geldiniz. Bir tek şeyi söylemek için geldiniz, biz biriz, beraberiz ve hep birlikte Türkiye'yiz. Siz ki bu zor zamanda Türkiye'de sanki olağanüstü bir durum varmış gibi, kriz çıkarmaya çalışanlara karşı Türkiye'nin her yerden Ankara'ya aktınız. Anadolu'dan Rumeli'ye giden atalarınız gibi, büyük fethe yürüyen dedeleriniz gibi geldiniz. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Böyle zor zamanlarda Ak bayrağı, al bayrağı yüceltmekten gurur duyuyoruz.

7 HAZİRAN'DAN SONRA DÜĞMEYE BASILDI

- Vatanın birliği için hiç korkmadan cesaretle şer odaklarına, terör odakların yürüyen yiğitler gibi o emanetlere güç vermeye geldiniz. 7 Haziran sonrası çok kriz çıkarılmaya çalışıldı. Bir anda PKK'sı, DEAŞ'I dışardaki odaklarla birlikte düğmeye bastılar ve Ak Parti'nin kazanımlarını yerle bir etmek için harekete geçtiler.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN GİBİ HEP DİK DURDUK

- AK Parti 1 Kasım'da zafer için harekete geçiyor. AK Parti kadroları istikbal için, huzur için yürüyor. 7 Haziran'dan sonra yaşananları gördük. Kimlerin ülkeyi parçalamak için harekete geçtiğini gördü bu Türkiye. Bu millet kimlerin iktidardan kaçtığını gördü. Biz dik durduk cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi hep dik durduk. En zor şartlarda bile millet gür bir ses istediğinde işte buradayız, işte sesimiz dedik.

1 KASIM'DA HEP BERABER MİLLİ İRADE DİYECEK MİYİZ?

- Şimdi sizler bu mevcudiyetle buradayız diyorsunuz. 1 Kasım'da AK Parti bayrağını dikiyor muyuz. Şehitlerimizin emanetlerini ayakta tutacak mıyız. Bu gençler onurlu bir gelecek sağlayacak mıyız. Sefere hazır mısınız? Menzili görüyor musunuz? 1 Kasım'da hep beraber milli irade diyecek miyiz. İşte AK Yürekler millet yürek istediğinde yüreğini ortaya koyar. Seferimiz hayırlı menzilimiz yakın olsun.

SALONA GİRDİ, PARTİLİLERİ SELAMLIYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, salonun dışındaki partililere seslendikten sonra Ankara Arena Spor Salonu'na girdi. Davutoğlu az sonra kongre konuşmasını yapacak.

Haber Ara