Dolar

32,5264

Euro

34,7533

Altın

2.492,80

Bist

9.524,59

Kominist lider Zyuganov: SSCB'yi yeniden kuralım

Rusya'da kutlanan Ekim Devrimi'nin yıldönümü anma programında konuşan komünist lider Zyuganov eski SSCB'yi yeniden canlandırma hayalini anlattı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-08 18:39:00

Kominist lider Zyuganov: SSCB'yi yeniden kuralım

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre Rusya'nın komünistleri lideri Gennady Zyuganov, Ekim Devrimi'nin yıldönümünde SSCB'yi yeniden oluşturma çağrısı yaptı.

Moskova'da 7 Kasım 1917'de yapılan büyük 'Ekim Sosyalist Devrimi'nin 99'ncu yıldönümünde Rusya Komünist Partisi ve diğer sol partilerin destekçileri gösteri düzenledi.

Komünist Partisi Merkez Komitesi, Orduyu Destekleme Hareketi, Sovyet Subayları Birliği, Rusya'nın Umudu, Rusya Kadın Hareketi ve Lenin Komünist Gençlik Birliği biraraya gelerek yürüyüş ve miting düzenledi.

Toplantıda bir konuşma yapan Rusya Komünist Parti lideri Gennady Zyguanov, Sovyetler Birliği'ni yeniden oluşturma çağrısı yaptı.

Interfax haber ajansı komünist liderin "Biz Ekim devrimi fikirlerini teşvik ederek ve Sovyet hükümetini canlandırarak 1991 yılında yıkılan SSCB'yi yeniden oluşturmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko de miting alanında toplananlara, "Sovyet tarihinin en iyi yanlarını geliştireceğiz. Çünkü bu tarih bize yol gösteren ve efsaneler dolu bir tarihtir” ifadesini kullandı. Rus medyası yakın geçmişte Belarus'un başkenti Minsk'te Komünist lider Vladimir Lenin'in yeni heykelinin dikildiğini haber vermişti.

Haber Ara