Dolar

32,3668

Euro

34,9731

Altın

2.326,11

Bist

9.089,43

Kolye Emine Erdoğan'a geri verilecek mi?

Emine Erdoğan’ın yardım amaçlı gönderdiği kolyeyi zimmetine geçirdiği iddia edilen Pakistan eski başbakanına 48 saat süre verildiği öğrenildi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 05:00:26

Kolye Emine Erdoğan'a geri verilecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Pakistan'a yardım amaçlı gönderdiği kolyeyi zimmetine geçirdiği iddia edilen Pakistan eski Başbakanı Yusuf Rıza Giyani'ye kolyeyi geri vermesi için süre tanındığı ileri sürüldü.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan bilgiye göre; 5 yıl önce Pakistan'daki sel felaketi için düzenlenen yardım kampanyasına Emine Erdoğan'ın bağışladığı kolye sır olmuş, Eski Başbakan Yusuf Rıza Gilani devlet arşivlerinde kaydı bir türlü bulunamayankolye için ‘Emine Erdoğan kardeşimdir. Kolye parasının 8 katını 8 geline verdim. Kolye bende' diye açıklama yapınca olay Pakistan'da manşetlere çıkmıştı.

Devlet Arşivlerinin başındaki isim ‘O parayı asıl ben verip kolyeyi Emine Hanım'a geri göndermesi için Gilani'ye teslim ettim' deyince İçişleri Bakanlığı eski başbakan hakkında soruşturma açtı.

GERİ YOLLANACAK

Soruşturma sonunda Gilani'nin devlet envanterinde bulunması gereken bir hediyeyi zimmetine geçirdiğine karar verildi. İçişleri Bakanlığı dün Gilani'ye ‘Kolyeyi iade etmeniz için 48 saat veriyoruz aksi halde hakkınızda dava açacağız' ifadelerini içeren bir tebligat gönderdi. Kolyenin Gilani'nin iadesi sonrasında Pakistan hükümeti tarafından Emine Erdoğan'a geri gönderileceği açıklandı.

Haber Ara