Dolar

32,3670

Euro

34,9723

Altın

2.325,54

Bist

9.148,94

Kolombiya

Kolombiya, Güney Amerika Kıtası'nın kuzeybatı kısmında yer alır. Ülkenin başkenti Bogota'dır.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-17 16:22:35

Kolombiya

Kolombiya, Güney Amerika Kıtası'nın kuzeybatı kısmında yer alır. Ülkenin başkenti Bogota'dır.

GÜNEY AMERİKA'NIN EN BÜYÜK DÖRDÜNCÜ ÜLKESİ

Kolombiya'nın kuzeyinde Karayip Denizi bulunmaktadır. Doğusunda Venezuela ve Brezilya , batısında ise Büyük Okyanus bulunur. Ülkenin yüzölçümü 1.141.748 kilometrekare ile Güney Amerika Kıtası'nın en büyük dördüncü ülkesidir. Dünyanın ise 26. sırasında yerini alır.

TARIM ÖNEMLİ YER TUTUYOR

Ekonomi açısından oldukça güçlü bir yapıya sahip olan bu ülke, Güney Amerika' nın en büyük üçüncü ülkesidir. Ülkede tarım önemli bir yere sahip olurken birçok ürünün yetiştirilmesi sağlanır. Kahve, çiçek, kömür ve daha birçok farklı alanlarda yetiştirilen ürünler ekonomiyi güçlü hale getirir.

FARKLI İKLİM ÇEŞİTLERİ

Bölgede iklim çeşitlilik gösterir. Bulunan alana göre farklılaşan iklim vadiler de tropik olurken, yüksek kesimlere doğru değişkenlik göstererek ılıman iklim havasına bürünür. Ülkenin hemen hemen yarısı ormanlarla kaplıdır.

BÜYÜK ÇOĞUNLUK İSPANYOL

2006 yılında yapılan nüfus sayımına göre veri sonuçları 41.966.004 doğrultusunda olduğu görülmektedir. Nüfusun yarısından fazlası İspanyol oluşturmaktadır. Dünya' nın en büyük kahve üreticileri arasına giren Kolombiya ülkesi mükemmeliğe önem vererek kaliteli bir üretim gerçekleştirmektedir.

EN DEĞERLİ ZÜMRÜT KOLOMBİYA'DAN

Ulaşım ağlarının güçlü olması ülkenin hızla gelişmesine yardımcı olmaktadır. Sanayi olumlu ölçüde büyüme sürecine girmiştir. Madencilik alanında da yapılan çalışmalar verimli sonuçlar vererek yeni bir ekonomi kapısı oluşturulmuştur. En değerli zümrüt Kolombiya'dan çıkmaktadır. Yalnızca zümrütle kalmayarak altın, bakır, platin ve kömür alanında da madenler bulunmaktadır. Çıkarılan bu ürünler ulaşım sayesinde diğer ülkelere de ulaşarak ekonomisinin güçlenmesini sağlamaktadır.

Haber Ara