Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

Kolombiya-Venezuela gerilimi sürüyor

Arjantin Dışişleri Bakanı Timerman ve Brezilyalı mevkidaşı Viera, krizin aşılması amacıyla yürüttükleri ara buluculuk faaliyetleri kapsamında Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile görüştü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-06 09:51:50

Kolombiya-Venezuela gerilimi sürüyor

AA'nın haberine göre, Arjantin Dışişleri Bakanı Hector Timerman ve Brezilyalı mevkidaşı Mauro Viera, Kolombiya ile Venezuela arasındaki sınır krizinin aşılması için yürüttükleri ara buluculuk faaliyetleri kapsamında, Karayipler enerji bloku Petrocaribe Zirvesi'nin düzenlendiği Jamaika'da, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir araya geldi.

Arjantin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Timerman ile Viera'nın, Venezuela ile Kolombiya arasında süren krizin yol açtığı insani ve ekonomik problemlerin çözümü için görüşmelere devam ettiği vurgulandı.

İki bakanın, Karayipler enerji bloku Petrocaribe Zirvesi'nin düzenlendiği Jamaika'da, Maduro ile bir araya geldiği belirtilen açıklamada, Timerman ve Viera'nın, Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Jorge Arreaza ile de görüşme gerçekleştirdiği kaydedildi.

Bakanlar, cuma günü Kolombiya Dışişleri Bakanı Maria Angela tarafından başkent Bogota'da kabul edilmişti.

Venezuela ordusunun geçen ay kaçakçılığı önlemek amacıyla başlattığı operasyon sırasında, Maduro tarafından "Kolombiyalı milisler" olarak adlandırılan grubun saldırısıyla bazı sınır kapıları kapatılmış ve iki ülke arasında gerilim yaşanmıştı. Sınır kapılarının kapatılması sonrasında bin 300 Kolombiyalı da kaçakçılık ve suç oranını önleme gerekçesiyle sınır dışı edilmişti.

Kolombiya ile Venezuela arasındaki ana sınır kapısının, Maduro'nun emriyle 2 haftadan fazla süredir kapalı tutulduğu belirtiliyor.

Venezuela ile Kolombiya arasındaki krizin çözülmesi için başlatılan ara buluculuk çalışmalarının, Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner ve Brezilyalı mevkidaşı Dilma Rousseff tarafından bizzat takip edildiği kaydediliyor.

Haber Ara