Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Köln'de Türk damgası

Almanya'nın Köln kentinde 107 ülkeden 7 bin 405 firmanın katıldığı fuarın 298 firmayla 5. büyük katılımcısı Türkiye oldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-09 12:00:38

Köln'de Türk damgası

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarı olarak bilinen Anuga 2017 Gıda ve İçecek Fuarı'nın, 298 firmayla 5. büyük katılımcısı Türkiye oldu.

Köln'de 7-11 Ekim arasında gerçekleştirilen fuara, 107 ülkeden 7 bin 405 firma katılıyor. Dünyanın en büyük gıda fuarı olarak bilinen Anuga'da dünyanın önde gelen gıda firmaları boy gösteriyor.

Türkiye, 298 firmasıyla organizasyonun 5. büyük katılımcısı olurken, Polonya, Kanada, Almanya, Hollanda, Bulgaristan, Belçika gibi birçok ülkenin çatısı altında kendi firmaları adına stant açan Türk iş adamları da eklendiğinde Anuga'nın neredeyse her katında Türk ürünlerini görmek mümkün oldu.

Pastırma, sucuk, döner, fındık, çay, Bursa kestanesi, süt ürünleri, Çorum leblebisi, cezerye, Türk kahvesi, unlu mamüller, zeytin ve zeytinyağı, meyve suları, doğal içecek gibi ürünleriyle fuara damgasını vuran Türk katılımcılar, hem ziyaretçilerin damaklarını şenlendirdi hem de önemli bağlantılar kurdu.

TÜRK FİRMALARIN KENDİLERİNİ BURADA GÖSTERİYOR OLMASI ÖNEMLİ

Türkiye'nin Dusseldorf Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mustafa Hilmi Aşkın, Türkiye'nin bu fuarda etkili olduğunu belirtt.

Aşkın, şunları kaydetti:

"5. büyük katılımcı Türkiye oldu. İtalya, Almanya, Çin ve İspanya bizim önümüzde yer aldı. Ziyaretçilerle birlikte Türkiye'den yoğun katılım oldu. Gıda sektörü açısından gerçekten de burada olmalıydık ve varız. Yeni trendleri takip edip, kendi ürünlerimizi sergilemek açısından çok önemli. Dünyanın en büyük gıda fuarı. Sadece Almanya olarak değil tüm dünyaya ulaşabilme adına Türk firmaların kendilerini burada gösteriyor olması önemli."

 

 

 

Haber Ara