Dolar

32,5647

Euro

34,7589

Altın

2.489,94

Bist

9.524,59

Kocamaz: 'Bu milleti parçalamaya da kimsenin gücü yetmeyecek'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, din, dil, inanç, köken ayrımı yapmadan bütün olmuş bir milleti hiçbir gücün bölemeyeceğinin altını çizerek, 'Bizler bin küsur yıldır birlikte yaşıyoruz, bizi parçalamaya kimsenin gücü yetmez' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-19 16:06:10

Kocamaz: 'Bu milleti parçalamaya da kimsenin gücü yetmeyecek'
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, din, dil, inanç, köken ayrımı yapmadan bütün olmuş bir milleti hiçbir gücün bölemeyeceğinin altını çizerek, "Bizler bin küsur yıldır birlikte yaşıyoruz, bizi parçalamaya kimsenin gücü yetmez" dedi.

Başkan Kocamaz, Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şubesi ve Cem Evi tarafından düzenlenen 'Birlik ve Beraberlik' yemeğine katıldı. Tarsus Cem Evi'nde düzenlenen yemeğe, Kocamaz'ın yanı sıra Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Yöneticisi Hasan Engin, Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şube Başkanı Erdal Turgut ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, Türkiye'nin zor bir dönem geçtiğini belirterek, bu süreçte birlik ve beraberliğin korunmasının oldukça önemli olduğunu ifade etti. Bir bütün olmuş milleti hiçbir gücün bölemeyeceğini vurgulayan Kocamaz, "Bu ülkede bin küsur yıldır birlikte yaşıyoruz. Allah ömür verdiği sürece de yine birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Biz bu topraklara bedel ödedik, hiç kimsenin de bu topraklara göz dikmesine izin vermeyiz. Bizim müştereklerimiz, ayrıntıları boğar. Biz birbirimize sahip çıkacağız. Birbirimizi sevip sayacağız. Biz din, inanç, köken ayrımı yapmadan bir millet olduk. Bu milleti parçalamaya da kimsenin gücü yetmeyecek" diye konuştu.

Haber Ara