Dolar

32,3350

Euro

35,1123

Altın

2.309,02

Bist

9.079,97

Kocaeli’nde Gezilecek 10 Yer

Kocaeli, nam-ı diğer İzmit turistik yerler denince ilk akla gelen yer olmasa da içinde saklı pek çok güzelliği barındırıyor. Turizm denince aklınıza hemen deniz-kum-güneş gelmesin. Ormanlar, şelaleler, dereler ve dağlar açısından da bir hayli renkli ve kalabalık bir ülkede yaşıyoruz. Kocaeli gezilecek yerler nereler gelin beraber bakalım.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-30 09:43:47

Kocaeli’nde Gezilecek 10 Yer

İzmit Saat Kulesi

Sultan 2. Abdülhamit'in tahta çıkışının 25. Yılı şerefine yaptırılan kule, İzmit'in simgesi niteliğinde. Hem görüntü hem de kültür açısından İzmit'te görülmesi gerekli olan yerler arasında sayılıyor.

Gayret Gemi Müzesi

Hiç, bir denizaltının içinde olmak nasıl bir duygudur diye düşündünüz mü? Eminiz bir ara merakınızı cezbetmiştir. İşte bu müzede bir savaş gemisinin ve denizaltının içi gezilecek şekilde düzenlenmiş. Kocaeli'de yapılacak aktiviteler arasında bu müzeyi görmek de var!

Ballıkayalar Tabiat Parkı

1994 yılında koruma altına alınarak milli park ünvanını alan bölge, eğer yeşillikler içinde yürümeyi sevenlerdenseniz (Kim sevmez ki ?) tam size göre. Bölge ekstrem sporlar arasındaki kaya tırmanışı için de uygun bir doğaya sahip. Ailece, sevgiliyle ya da tek başınıza gidilecek cennet gibi bir lokasyon…

Kartepe 

WhatsApp Image 2020-11-30 at 09.43.25

Önümüz yaz olduğundan, Kartepe'de kayak yapma fikri bir yanda dursun. Bu bölge esasında her mevsim bir ayrı güzel. Doğası, teleferiği ve geyikleri ile size huzur dolu bir ortam sunuyor. İzmit'te sevgiliyle gezilecek yerler denince hemen akla gelmesi de bu nedenle olsa gerek.


Kuzu Yaylası Milli Parkı

Şimdi bu kadar yeri saydıktan sonra sıra en muhteşemlerinden birine geldi. Sizin de gördüğünüz gibi Koceli turistik yerler açısından bir hayli yoğun! Bu milli park Kartepe'de yer almakta. Göz alıcı doğası ve sunmuş olduğu manzaralar ile fotoğraf çekmekten keyif alan okurlarımızı da cezbedeceğini düşünüyorum.

Yuvacık Barajı

İzmit'e bağlı olan bölge trekking yapabilmek için ideal bir alan sunuyor. Bunun dışında Yuvacık Barajı kahvaltı yaparak güne başlangıcın çok güzel yapılabileceği bir yer. Kirazdere Çayı üstünde kurulu olan barajın diğer adı Kirazdere olarak anılmakta. Bölgede Beşkayalar Tabiat Parkı ve Menekşe Yaylaları'nı muhakkak görmenizi öneririm.

Kerpe

Güney şehirlerinden birinin ilçesi kıvamındaki Kerpe gezilecek yerler açısından bir hayli çok şey vaad ediyor. Dalga sörfü yapabileceğiniz Kerpe'nin mavi bayraklı plajlarında denize girebilir, Kartal Kayalıkları'nda gün batımını seyretmenin keyfine varabilirsiniz.

Eskihisar Kalesi

Eski binaların yanında kendinizi bir hoş hissediyorsanız burası tam size göre. Bizans döneminde yapılan ve Fatih Sultan Mehmet tarafından da askerlerini yerleştirmesiyle kullanılacak olan kale Kocaeli'de gidilmesi gerekli olan yerler arasında. Tarihseverler burayı muhakkak ziyaret etmeliler!

Bağırganlı

İşte bir doğa şaheseri lokasyon daha. Bu şirin mi şirin köy Kandıra ilçesinde yer almakta. Çevresinde pek çok güzel koy barındırıyor. Gideceğiniz zamana göre buranın sakin halini yakalayabilirsiniz. Oldukça ilham verici bir bölge. Kumlarda yürüyüp hayatla ilgili sorularınıza cevap arayabileceğiniz, film sahnesinden fırlamış gibi bir coğrafya.

Maşukiye

Küçük patikalar, akan dere, ufacık köprüler, doğayla iç içe biçimde tasarlanmış restoranlarla Maşukiye de Kocaeli'ne gitme sebepleri arasında! Sapanca Gölü kıyısında yer alan bölge kafa dinleyip sakinleşmek ve kendinizi dinlemek için hem yaz hem kışın gidebileceğiniz mekanlar arasında.

Kocaeli İstanbul'un gölgesinde kaldığı için mi, ülkemizin her tarafında saklı cennetler olduğu için mi çok meşhur değil bilmiyorum. Ancak gördüğünüz gibi gezilip görülecek pek çok yere ve muhteşem aktivitelere ev sahipliği yapıyor. Ülkemizin her yerinden bu denli güzellikler fışkırırken sizin keşfetmeme bahaneniz nedir? Herkese çevresinde güzellikleri gördüğü ve takdir ettiği bir hayat dilerim!

Hazırlayan: Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara