Dolar

32,4918

Euro

34,9825

Altın

2.433,57

Bist

9.716,77

Kocaeli'de FETÖ/PDY davası

KHK ile kapatılan KASİAD'ın eski başkanı tutuklu sanık Mehmet Tabak, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı- Tabak, tutuklu kaldığı süre ile yaş ve sağlık durumu göz önüne alınarak tahliye edildi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-08 19:47:51

Kocaeli'de FETÖ/PDY davası
Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan, eski Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Mehmet Tabak, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından, hakkında dava açılan tutuklu sanık, KHK ile kapatılan KASİAD'ın eski başkanı Tabak ve avukatı katıldı.

Duruşmada, sanık Tabak hakkında yapılan inceleme kapsamında dosyaya eklenen "İşte KASİAD'ın yeni başkanı: Mehmet Abi" başlıklı, bir yerel gazetenin internet sayfasında 22 Kasım 2014'te yayınlanan röportajın çıktısı gösterildi.

Mahkeme başkanı, çıktısı alınan röportajda yer alan "Böyle bir dönemde hizmet hareketine mensup olmaktan gurur duyuyorum diyebilir misiniz? Mehmet Tabak, 10 saniye bile düşünmeden yanıt verdi; Her zaman gurur duydum, şimdi de gurur duyuyorum." şeklindeki bölümü okuyarak, sanığa söz verdi.

Sanık Tabak, söz konusu gazeteciye bu röportajı verdiğini fakat yayınlanan metinde yer alan "Hizmet hareketinde olmaktan gurur duyuyorum" şeklinde bir ifade kullanmadığını öne sürdü.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçunun yasal unsurlarının oluşmamasından beraatini, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Son sözü sorulan sanık Tabak, üzerine atılı suçlamaları reddederek, adalete güvendiğini ifade etti.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkemeye heyeti, sanığın terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçundan beraatine, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Ayrıca, sanığın tutuklu kaldığı süre ile yaş ve sağlık durumu göz önüne alınarak tahliye edilmesine karar verildi.

Haber Ara