Dolar

32,3794

Euro

35,0563

Altın

2.326,05

Bist

9.108,73

Kocaeli'de dereye bir tanker solvent döküp kaçtılar

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinden geçen Kullar Deresi'ne, bir tanker tarafından solvent boşaltıldı. Ağır koku üzerine vatandaşlar ekiplere haber verirken, şahısları yakalamak için çalışma başlatıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-29 17:10:47

Kocaeli'de dereye bir tanker solvent döküp kaçtılar


Olay, Başiskele ilçesinden geçen Kullar Deresi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dereden yoğun bir kokunun geldiğini fark eden vatandaşlar hemen yetkililere bilgi verdi. Kısa sürede derenin yanına gelen Vezirçiftliği Mahalle Muhtarı Bahattin Aktepe, kimyasal maddenin suya döküldüğünü fark ederek ekiplere haber verdi. İhbar üzerine bölgeye polis, zabıta ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri dereden numune alarak, incelenmek üzere laboratuvara gönderdi. Başiskele Belediyesi Zabıta ekipleri ise dere çevresinde güvenlik önlemi aldı. Vatandaşlar bölgede dolaşan bir tankerin plakasını polis ekiplerine bildirdi. Polis, plaka üzerinde çalışma başlattı.

Olayla ilgili bilgi veren Vezirçiftliği Mahalle Muhtarı Bahattin Aktepe, "Arkadaşlar beni aradılar, bir kokunun olduğunu söylediler. Hemen geldik. Dereye bir maddenin döküldüğünü fark ettim. Daha öncede böyle malzemeler gelip dökülüyordu. Döküldüğü yerde bitkileri kurutmuş, suya renk vermiş. Çok acayip bir koku var. Bir çocukluğumuz zamanında burada balık tutuyor, yüzüyorduk. Şimdi girsek hastalanırız. Hep kaçak dökülüyor. Gece-gündüz fark etmiyor. Daha önce yaşandı, yakalandı. Para cezasına çarptırıldı ama bir şey fayda etmiyor" dedi.

Öte yandan, kimyasal maddenin döküldüğü alanda bitkilerin kuruması dikkat çekti. Hemen yanı başında bulunan bitkilerin ise yeşil olduğu gözlendi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara