Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

Kocaeli'de 2 bin yıllık Taşköprü restore edildi

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Roma dönemine ait olduğu bilinen 2 bin yıllık tarihi Taşköprü için başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-05 14:24:39

Kocaeli'de 2 bin yıllık Taşköprü restore edildi


Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Roma dönemine ait olduğu bilinen 2 bin yıllık tarihi Taşköprü için başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Taşköprü bölgesine giderek, başkan yardımcısı Levent Yılmaz, birim müdürleri ve muhtarlar ile birlikte tamamlanan çalışmaları yerinde inceledi. Köprü restorasyonu sonrasında çevrede yapılacak olan düzenlemelerle ilgili de bilgi alan Başkan İsmail Baran, yeni projelerin de müjdesini verdi.

Milli Mücadele yıllarında telgrafhane olarak hizmet eden ve daha sonra atıl durumda bırakılan Kuşçalı Telgrafhanesi içinde proje çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan İsmail Baran, "Taşköprü bölgesi, adını bu köprüden alıyor. 2 bin 150 yıllık bir geçmişi var. Restorasyonu tamamlandı. Tarihi bir eserin Kocaeli halkına yeniden kazandırılmasından dolayı son derece mutluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Körfez'in tarihi değerlerini tek tek gün yüzüne çıkararak turizme katkı sağlamayı hedefliyoruz. Tabi hemen 500 metre yanında yer alan Kuşçalı Telgrafhanesi içinde çalışmalarımız sürüyor. İhale aşamasına geçildi. Bir de hemen yakında Taşköprü Müzesi projesini hayata geçireceğiz. Bölgedeki tarihi eserleri bu alanda sergileyeceğiz ve turizm açısından da hareketlilik kazanmasını sağlayacağız. Tarihi projeler sadece Taşköprü bölgesi ile de sınırlı değil. Hereke Kalemizde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Abdullaziz'in Av Köşkü için hazırlanan proje de tamamlandı. Körfez sadece sanayi kenti, liman kenti ve eğitim kenti değil aynı zamanda bir tarih kenti olacak. Yapılan bu çalışmalar ilçemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.


VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara