Dolar

32,5545

Euro

34,8182

Altın

2.432,60

Bist

9.722,09

Koç: Türkiye erken seçimi kaldıramaz

Hürriyet gazetesinden Elif Ergu'ya konuşan ilginç mesajlar verdi. Rahmi Koç'un ardından Koç Holdingi yönetmeye başlayan Mustafa Koç, Türkiye'nin erken seçimi kaldıramayacağını öne sürdü.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-20 04:57:00

Koç: Türkiye erken seçimi kaldıramaz

Ortak payda Türkiye ise koalisyon için anlaşılması gerektiğini belirten Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, “Düşünebiliyor musunuz 2 ay sonra Türkiye yeniden bir seçim atmosferine girecek. Türkiye bunu kaldıramaz. Kaldırmaması da lazım” dedi.

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç tam bir deniz tutkunu. 35 yıldır dalıyor. İyi bir dalgıç olmanın yanı sıra sualtı fotoğrafçılığı da yapıyor. Mustafa Koç önceki gün Urla'da ‘Ankara Üniversitesi Mustafa V. Koç Deniz Arkeoloji Merkezi'ni açtı. Vehbi Koç Vakfı, TİNA Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı, Urla Belediyesi ile Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik ve Uygulama Merkezi'nin (ANKÜSAM) işbirliğiyle hayata geçen merkez, M.Ö 7 bin yılına kadar uzanan tarihe sahip Liman Tepe'de kara ve su altı kazıları yürütüyor. Bu vesileyle görüştüğümüz Mustafa Koç'la hem gündemi hem de deniz tutkusunu konuşma fırsatı bulduk.
Mustafa Koç, Koç Holding'in davetlisi olarak gittiğimiz Urla'da her ne kadar siyasi gündemle ilgili yorum yapmak istemese de seçim sonuçlarıyla ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu.

"KOALİSYONA ‘HAYIR' DOĞRU DEĞİL"

Koç, ‘Erken seçim ihtimali görüyor musunuz?' sorusuna, “Siyasi partiler anlaşmalı. Ortak payda Türkiye ise belli ilkeler çerçevesinde koalisyon için anlaşıyor olmaları lazım. Açıkçası ben koalisyona yekten hayır demeyi doğru bulmuyorum” yanıtını verdi.

"TÜRKİYE ERKEN SEÇİMİ KALDIRAMAZ"

Koç, aralarında Ali Koç'un da olduğu TÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerinin Ankara'da parti liderleriyle yaptıkları görüşmelerde “erken seçim olmasın, partiler anlaşsın” mesajının verildiğinin hatırlatılması üzerine de, “Düşünebiliyor musunuz 2 ay sonra Türkiye yeniden bir seçim atmosferine girecek. Türkiye bunu kaldıramaz. Kaldırmaması da lazım” dedi.

Haber Ara