Dolar

32,3299

Euro

35,0822

Altın

2.286,60

Bist

8.967,32

'Koalisyonu kurmayan Davutoğlu'dur'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, 'Bu ülkede koalisyon kurmayan Davutoğlu'dur, MHP değil' diye konuştu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-19 10:10:03

'Koalisyonu kurmayan Davutoğlu'dur'

Ajansların haberine göre, Katıldığı bir televizyon programda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaretiyle ilgili, "Davutoğlu ve AK Parti çok niyetli değillerdi. MHP'ye acaba bir uğrasak mı kabilinden gelinmiş. 'Teamüllere niye uymadın' suçlamasıyla kalmamak için uğranmış bir hâl vardı" ifadelerini kullandı.

'KAYITSIZ ŞARTSIZ BİR MHP İSTİYORLARDI'

Yalçın'ın şunları söyledi: "Sayın Davutoğlu ile 4 madde üzerinde konuşuldu. Bunların ilki, ‘Azınlık hükümetini destekler misiniz' şeklindeki ifadeydi. Biz bunu günler öncesinde açıkladık. Halkın 7 Haziran'da düşürdüğü bir partiyi MHP nasıl halka rağmen azınlık hükümetine destek verir? Bu yanlış olurdu. İkincisi, ‘Meclis'ten çıkarılacak erken seçimde bizi destekler misiniz?' denildi; ‘Hayır oyu veririz' dedik. Üçüncüsü seçim hükümeti. Cumhurbaşkanı'nın Anayasa'nın 116'ncı maddesine göre seçime götürme isteği… ‘MHP bu hükümet içerisinde de olmayacaktır' dedik. Kayıtsız şartsız bir MHP istiyorlardı. Anayasa'nın ilk 4 maddesi kendilerine aykırı gelmedi ama diğer üç madde üzerinde yolsuzluk, Cumhurbaşkanlığı meselesi pozisyonu, Çözüm Süreci üzerinde konuşuldu. Davutoğlu, bunları kabul edemeyeceklerini ifade etti, bundan dolayı koalisyon olmadı."

'DAVUTOĞLU SUÇLANMAMAK İÇİN GELMİŞ'

Davutoğlu ve AK Parti'nin koalisyon kurmakta niyeti olmadıklarını söyleyen Yalçın, "MHP'ye acaba bir uğrasak mı kabilinden gelinmiş. ‘Teamüllere niye uymadın' suçlamasıyla kalmamak için uğranmış bir hâl vardı. MHP'yi hükümet kurmamakla suçlamak yanlış olur. Bu ülkede koalisyon kurmayan Davutoğlu'dur, MHP değildir. Bu şartları zorlayan arka planda Cumhurbaşkanı'dır" dedi.

Haber Ara