Dolar

32,5719

Euro

35,0273

Altın

2.433,18

Bist

9.776,53

Koalisyon uçakları Şii milisleri vurdu

Irak'ta, ABD ile birlikte Sünni bölgelerdeki devrimci güçlere ve IŞİD'e saldıran Şii milislerin ABD uçakları tarafından yanlışlıkla bombalanması sonucu Şii örgütlere mensup 5 kişi öldü.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 17:59:19

Koalisyon uçakları Şii milisleri vurdu

Ajansların haberine göre; Irak'ta ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının Felluce'de, Irak ordusuna ait askeri karargahı "yanlışlıkla" vurması sonucu 5 güvenlik görevlisinin öldüğü, 7'sinin yaralandığı bildirildi.  

Irak ordu kaynaklarından alınan bilgiye göre, uluslararası koalisyona ait savaş uçakları, Felluce'nin 10 kilometre güneydoğusunda bulunan askeri bir karargaha hava saldırısı düzenledi.

Koalisyon uçaklarının bölgeyi "yanlışlıkla" vurduğunu tahmin ettiklerini ifade eden kaynaklar, söz konusu saldırıda, İran destekli Şii milislerin oluşturduğu Haşd eş-Şabi güçlerinden 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin yaralandığını belirtti. Saldırıda 5 askeri aracın imha edildiği ve bölgede bulunan çok sayıda binada hasar oluştuğu aktarıldı.

Irak'ta ordu ve polisin yanı sıra Şii gönüllülerden oluşan Haşd eş-Şabi ve aşiret güçleri IŞİD'e ve bölgedeki Sünni aşiret devrimcilerine karşı savaşıyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon da bu güçlere hava desteği sağlıyor.

Haber Ara