Dolar

32,5392

Euro

34,7953

Altın

2.437,62

Bist

9.722,09

Koalisyon seçenekleri

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 14:41:27

Koalisyon seçenekleri

“Medreselerde Kürtçe hâlâ Arap-İslâm alfabesi ile okutuluyor. 1966'da eski Kulp Müftüsü Mehmet Emin Bozarslan Kürtçede ilk Latin karakterli alfabe kitabını çıkardı. Daha sonra PKK ve onlara yakın olan laikçi Kürtler buna dayanarak Kemalistler gibi dil devrimi yaptılar. Arapça ve dinî kelimeleri, terimleri sürekli ayıklamaya çalıştılar, çalışıyorlar. Dilde de Müslümanlığı tasfiye etmeye çalışıyorlar. Burada ciddî bir Kemalist taklit var.” (http://mufidyuksel.com/pkknin-dinle-kavgasi.html)

Yukarıdaki ifadeler değerli dostumuz Müfid Yüksel Beye ait. Şu ifadeler de ona ait:

"Ak-Parti-MHP koalisyonu gerçekleşirse, biz Müslümanlar herhalde artık "Endülüs'e Ağıt" yerine, "Kürdistan'a Ağıt"ı terennüm edeceğiz.”

"Ak-Parti-MHP koalisyonunu öngörüp tezgahlayanlar, İslam'ın geleceğini torpilliyor."

Şimdi bu paylaşımları görenler ve okuyanlar acaba ne anladılar, doğrusu merak ediyorum. Benim anladığım ise bu muhterem dostumuzun aklı son derece karışık. Nasıl oluyor da partilerden bir parti olan Ak Parti'nin yine T.C. standartlarına göre kurulmuş bir parti olan MHP ile koalisyon kurması Türkiye'de İslam'ın sonu oluyor?

Sevgili Müfid Yüksel'e sormak lazım; Hocam Türkiye'de İslam'ı kim temsil ediyor? Daha doğrusu bu ülkede Müslümanların bir partisi mi var?

Her ne kadar soruyor olsak ta sizin demek istediğinizi de biliyoruz. Siz garip bir şekilde Türkiye'de İslam'ın temsilcisi olarak Kürtleri ve onların yer aldığı siyasi oluşumları kastediyor olmalısınız. Öyleyse demek istediğiniz şu olabilir mi: Ak Parti, MHP ile değil Kürtlerin terör örgütü destekli partisi HDP ile koalisyon kursun. Eğer böyle diyorsanız ki ben böyle anlıyorum o zaman Laik Kemalist Türkiye ağıtı mı yakacağız? Yani İslam'ı ihya etmiş, Endülüs'ü kurtarmış mı olacağız?

Siz bölgenin iyi yetişmiş bir sosyoloğu olarak halkı ve terör örgütünü ve onun partisini benden çok daha iyi tanıdığınıza eminim. Buna rağmen kusura bakmayın sizin koalisyon konusundaki kanaatlerinizi anlamakta güçlük çekiyorum. Anlayamıyorum. Nasıl olur da Merhum Alim Sadreddin Yüksel Hocamızın oğlu örgüt destekli parti ile koalisyonu ima eder? Dikkat buyurursanız “işaret” demedim “ima” dedim. Yani yanlış anlama payını kendime sakladım. Açıklama yapma gereği duyarsanız bu konuda varsa yanlış anlamalar izale olacaktır.

Geçmişte Refah Partisi'nin MHP ve IDP ile ittifak yaparak seçimlere girmesi sırasında da Kürt kardeşlerimizden benzer itirazları görmüştük. Bu itirazlar olmasaydı o günkü ittifak çok daha güçlü bir şekilde Meclis'e girebilirdi. Yine de başarılı bir çalışmaydı. Olayın failleri bu gün HDP içinde siyaset yapıyorlar.

Ak Parti-Mhp koalisyonu kuvveden fiile çıkacak gibi olduğu bu günlerde bazı liberal ve İslamcı Kürtlerden şiddetle bu koalisyonun olmaması yönünde itirazlar yükseliyor. Fakat bu itirazlar inanılmaz bir şekilde içi doldurulamayan boş laflar. Çünkü onlar da biliyorlar ki terör örgütü destekli bir parti ile koalisyon kurmak o örgüte destek olmakla eş anlamlıdır. Bu meyanda HDP ile hangi parti ortaklık yapsa bu ancak PKKnın işine gelir.

İtirazcı arkadaşlar şunu söylerlerse ben de onlara hak veririm. Ak Parti- Mhp koalisyonu yerine seçimin tekrarlanması daha akıllıca olur. Amenna. Ancak o zaman yedi Haziran öncesi yaşananlar yani HDP ile PKK'nın seçim çalışması, tehditleri, baskıları yaşanmaması lazım. Yani Kürt halkının hür iradesi herhangi bir engelle karşılaşmadan sandığa yansımalıdır.

Haber Ara