Dolar

32,3294

Euro

35,0613

Altın

2.284,99

Bist

8.982,03

Koalisyon ihtimali bitti

MHP Lideri Bahçeli ile görüşmesi sonrası açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, 'Koalisyon için bir yol görünmüyor' dedi. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ile istişare ettikten sonra gerekirse görevi iade edeceğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-17 17:57:50

Koalisyon ihtimali bitti

Başbakan Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki koalisyon görüşmesi yaklaşık 2,5 saat sürdü. Bahçeli'nin Meclis'teki makamında yapılan görüşmenin ardından Davutoğlu açıklama yaptı.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Yol haritasını kararlı bir şekilde yürütüyoruz. Sayın Bahçeli ile samimi, dürüst, açık bir görüşme yaptık. Kendisi çok açık bir ifade ile kamuoyu ile paylaştığı 4 konuyu da ifade ederek AK parti ile koalisyon imkanını mümkün görmediğini söyledi. Seçim koalisyonu, azınlık hükümeti desteğini de kabuıl etmeyeceğini söyledi. Erken seçime de destek vermeyeceklerini söyledi. İfadelerine de çok saygı duydum. Cumhurbaşkanı makamı ile ilgili herhangi bir konuyu koalisyon görüşmelerinin bir parçası yapmayacağımızı söyledim.

Çözüm süreci ile ilgili, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğimizi söyledim. 17-25 Aralık konusunda gündeme getirdiği bağlam ile de bunların paralel yapılanma çerçevesinde darbe teşebbüsü olduğunu ancak şeffaflık için her türlü adımı atacağımızı söyledim. Maalesef, çok arzu etmemize rağmen, Sayın Kılıçdaroğlu ya da Sayın Bahçeli ile koalisyon oluşturma imkanımızın olmadığı açıkça ortaya çıkmıştır. İlk fırsatta MKYK'yı toplayarak ardından Cumhurbaşkanımızla istişare yapıp yeni değerlendirmelerde bulunacağız.

"KOALİSYON İHTİMALİ KALMADI"

Sayın Bahçeli de daha görüşmenin başında koalisyon olmayacağını söylemesi ile koalisyon ihtimalleri bitmiş oldu. Şu andaki tabloda koalisyon yapabilecek yol gözükmüyor. Elimden gelen bütün çabayı sarfettim. 9 Temmuz'dan bu yana olabilecek bütün yolları denediğime inanıyorum. Ama muhatabım olan Genel Başkanların karar süreçlerine saygım sonsuz. Ben Cumhurbaşkanı ile görüşüp gerekirse görevi iade edeceğim.

Sayın Bahçeli koalisyon zemini olmadığını ifade etti.

Haber Ara