Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

Koalisyon güçlerinin DAEŞ'e yönelik hava saldırıları

Koalisyon güçlerinin DAEŞ'e yönelik hava saldırıları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 21:40:07

Koalisyon güçlerinin DAEŞ'e yönelik hava saldırıları
ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, terör örgütü DAEŞ'in Suriye ve Irak'taki hedeflerine yönelik yeni hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücünden yapılan açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyonun dün Suriye'de DAEŞ hedeflerine 7 hava saldırısı yaptığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Haseke yakınlarında düzenlenen 2 saldırıda DAEŞ'in taktiksel ünitelerinin yok edildi. Halep civarındaki saldırıda 3 taktiksel ünite hedef alınarak bir de zırhlı araç imha edildi. Deyrizor yakılarında ise 2 hava saldırısında DAEŞ'e ait 2 depo kullanılamaz hale getirildi.

Ortak Görev Gücü açıklamasında ayrıca, Irak'ta da 20 hava saldırısı düzenlendiği bildirildi. Irak'taki saldırıların 5'i Ramadi etrafında gerçekleştirilirken, kent yakınlarındaki örgütün patlayıcı üreten 4 fabrikası, zırhlı aracı, ve bir patlayıcı aracın yok edildiği kaydedildi.

Açıklamada Irak'taki diğer hava saldırılarının Habaniyah, Hadise, Mahmur, Musul, Ramadi, Sincar ve Tel Afer şehirleri civarında yapıldığı bilgisine yer verildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara