Dolar

32,3157

Euro

35,1299

Altın

2.296,83

Bist

9.064,26

Koalisyon güçlerinin DAEŞ'e yönelik hava saldırıları

Koalisyon güçlerinin DAEŞ'e yönelik hava saldırıları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 22:20:56

Koalisyon güçlerinin DAEŞ'e yönelik hava saldırıları
ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, terör örgütü DAEŞ'in Suriye ve Irak'taki hedeflerine yönelik yeni hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü'nden yapılan açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyonun savaş, bombardıman ve uzaktan kontrol edilen insansız uçaklarıyla dün Suriye'de DAEŞ hedeflerine 9 hava saldırısı yaptığı belirtildi.

Haseke yakınlarında düzenlenen 7 saldırıda DAEŞ'in taktiksel üniteleri, zırhlı personel taşıyıcısı ve savaş mevzileri yok edilirken, Rakka ve Kobani civarındaki birer saldırıda örgütün yine taktiksel ünitesi ve araçları hedef alındı.

Ortak Görev Gücü açıklamasında ayrıca, Irak'ta da 39 hava saldırısı düzenlendiği bildirildi. Irak'taki saldırıların 29'u Ramadi etrafında gerçekleştirilirken, kent yakınlarındaki örgütün 67 depolama noktasının ve personel taşıyıcısının kullanılmaz hale getirildiği kaydedildi.

Açıklamada Irak'taki diğer hava saldırılarının Huveyce, Habaniyah, Hit, Mahmur, Sincar ve Tel Afer şehirleri civarında yapıldığı bilgisine yer verildi.

Haber Ara