Dolar

32,5181

Euro

34,9863

Altın

2.436,59

Bist

9.716,77

Koalisyon güçlerinden IŞİD açıklaması

ABD öncülüğündeki koalisyongüçleri, Suriye-Lübnan sınırından Suriye'nin doğusuna doğru ilerleyen IŞİD militanlarını vurabileceklerini açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-30 21:28:24

Koalisyon güçlerinden IŞİD açıklaması

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon; Hizbullah, Suriye rejimi ve IŞİD arasındaki anlaşma gereği Lübnan sınırından Suriye'nin doğusuna doğru ilerleyen IŞİD konvoyu dahil tespit ettikleri her yerde terör örgütü unsurlarını vurabileceklerini bildirdi.

Koalisyon Sözcülüğü, AA muhabirinin, Suriye-Lübnan sınırından Suriye'nin doğusuna doğru hareket eden IŞİD konvoyu hakkındaki sorusu üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Koalisyon açıklamasında Hizbullah, Suriye rejimi ve IŞİD arasında yapılan ve Lübnan-Suriye sınırındaki örgüt unsurlarının otobüslerle Suriye'nin doğusuna taşınmasını öngören anlaşmanın tarafı olunmadığına dikkat çekildi.

Açıklamada, "IŞİD küresel bir terör örgütüdür ve başka birileriyle anlaşmak için teröristleri bir yerden başka bir yere taşımak kalıcı bir çözüm değildir. Bu tam da koalisyonun Suriye'deki askeri eylemlerinin neden gerekli olduğunu ispatlıyor." ifadesine yer verildi.

KONVOYA GİDEN IŞİD ARAÇLARI VURULDU

Söz konusu konvoyun koalisyon tarafından henüz vurulmadığı, sadece konvoya doğru ilerleyen ve IŞİD'e ait olduğu tespit edilen bazı araçların vurulduğu belirtilen açıklamada, daha fazla IŞİD militanı taşınmasını engellemek için konvoyun yolu üzerinde Ebu Kemal ile Hamayma bölgesi arasındaki yolun vurulduğu bildirildi.

Daha önce Hizbullah, Suriye rejimi ve IŞİD'in, Lübnan-Suriye sınırındaki IŞİD militanlarının otobüslerle Suriye'nin Irak sınırında IŞİD kontrolündeki bölgelere gönderilmesi konusunda anlaşmaya vardıkları açıklanmıştı.

Haber Ara