Dolar

32,6028

Euro

34,8450

Altın

2.495,67

Bist

9.465,90

Koalisyon güçleri: Yemen'de hava saldırısı önemli amaçlar için yapıldı

Koalisyon güçlerinin, dün Sana'nın Erhab ilçesine düzenlediği hava saldırısında onlarca kişi hayatını kaybetmişti. Yapılan açıklamada koalisyon güçleri 'saldırının önemli amaçlar için yapıldığını' duyurdu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-25 01:00:18

Koalisyon güçleri: Yemen'de hava saldırısı önemli amaçlar için yapıldı

Koalisyon güçleri sözcüsü Albay Turki el-Maliki, Suudi Arabistan'ın El-İhbariyye kanalında yayınlanan açıklamasında, Sana'nın Erhab ilçesine düzenlenen ve onlarca kişinin öldüğü hava saldırısında Sana Uluslararası Havalimanı çevresinde görevli birliğe bağlı silahlı darbeci bir grubun hedef alındığını belirtti.

Maliki, "İstihbarat bilgileri, bu grubun Erhab'ta konuşlanan Husi birliğine bağlı olduğunu doğruladı. Koalisyon güçleri de kendisine gelen 'silahlı grubun Erhab'ta bir binaya girdiği' yönündeki istihbarat bilgilerini izledi. Çarşamba sabahı saldırı düzenlendi. Koalisyon için önemli amaçları olan bir saldırıydı." ifadesini kullandı.

Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının dün Sana'nın kuzeyindeki Erhab ilçesinde bulunan bir kontrol noktasını vurduğu, saldırıda en az 20 Husinin öldüğü bildirilmişti.

Öte yandan Husiler, koalisyon güçlerine ait uçakların Erhab'da bir oteli hedef aldığını, onlarca sivilin öldüğünü ve yaralandığını öne sürmüştü.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, Husiler ile Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.

Haber Ara