Dolar

32,3661

Euro

35,0127

Altın

2.324,55

Bist

9.125,20

Knesset vekillerinden Netanyahu'ya: Gazze'ye yönelik tüm insani planlara karşıyız

İsrail Parlamentosu Knesset'teki 40 kadar milletvekili Netanyahu’ya mektup göndererek, Gazze ile ilgili insani plan veya girişime karşı olduklarını yazdılar.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-24 15:40:38

Knesset vekillerinden Netanyahu'ya: Gazze'ye yönelik tüm insani planlara karşıyız

Vekiller mektupta Hamas'ın elinde esir İsrail askerlerini tuttukça Gazze'ye yönelik hiçbir plana yeşil ışık yakılmaması gerektiğini yazdılar.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre vekillerin bu mektubu yazma sebepleri ise Son günlerds İsrail medyasında yayınlanan ve gittikçe de yoğunlaşan haberler. Bu haberlere göre bazı Arap ülkelerinin gözetiminde İsrail ile Gazze arasında uzun soluklu bir barış anlaşması için çabaların sürdürüldüğü ifade ediliyor.

İşgal rejiminde yayın yapan Kanal-10 televizyonu verdiği haberde “Son günlerde Gazze'de bir anlaşmanın sağlanması için yoğun bir diyalog var. Aynı şekilde uzun süreli bir antlaşmanın sağlanması için de diplomatik bir çaba var” dedi.

MISIR ve KARAR'IN ÖNERİLERİ VAR

Haberde, İsrail'in üzerinde çalıştığı iki öneriye karşılık, Mısır ve Katar'ın da birer önerisinin olduğu ifade edildi.

'İSRAİL ŞARTLARINI DEĞİŞTİRDİ' İDDİASI

Kanal-10 televizyonu haberinde, İsrail'in daha önce böyle bir anlaşma için öncelikle öne sürdüğü Hamas'ın silah bırakması ve Filistin Yönetimi'nin Gazze'ye tekrar gelmesi gibi iki önemli şarttan vazgeçtiğine dikkat çekerek, ancak İsrail'in buna karşılık füze atılmasının tamamen durdurulması, bütün grupların tünel kazmayı durdurması, güvenliğin korunması, kimsenin dikenli tellere yaklaşmasına izin verilmemesi ve esir askerler sorununun çözülmesi gibi şartları karşı tarafın önüne koyduğunu kaydetti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara