Dolar

32,5585

Euro

34,8809

Altın

2.429,55

Bist

9.722,09

KKTC'ye Su Temini Projesi'ne son nokta

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, önümüzdeki günlerde Türkiye ile, KKTC'ye Su Temini Projesine son noktayı koyacaklarını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-27 21:45:46

KKTC'ye Su Temini Projesi'ne son nokta

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, kabine toplantısı öncesinde açıklama yaptı. Açıklamasında Türkiye'den KKTC'ye getirilen su konusunda bir süredir kamuoyunu meşgul eden tartışmalar yaşandığına işaret ederek, bu konunun sanıldığı gibi kolay çözülecek bir mesele olmadığını kaydetti.

"KAMUYLA ÖZEL ŞİRKETLERİN ORTAKLIĞIYLA ULAŞTIRILACAK"

Kalyoncu, KKTC'de kamu ile özel şirketlerin ortaklığında suyun vatandaşa ulaştırılacağını söyledi.

"AMACIMIZ SUYU EN UCUZ VE KALİTELİ ŞEKİLDE ULAŞTIRMAK"

Bu işin muhatabının belediyeler olduğunu ifade eden Kalyoncu, amacın vatandaşa bu suyun en ucuz ve en kaliteli şekilde ulaştırılması olduğunu vurguladı.

KKTC sınırları içerisinde bu konuda sorumlunun belediyeler ve hükümet olduğunu belirten Başbakan Kalyoncu, dolayısıyla konunun "ince elenip sık dokunması kadar doğal bir şey olmadığını" ifade etti.

"BU KONUYA SON NOKTAYI KOYACAĞIZ"

Başbakan Kalyoncu, KKTC hükümetinin su konusundaki son durumu mektup göndererek Ankara'ya ulaştırdığını ifade ederek, "önümüzdeki günlerde konuyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti hükümet yetkilileri ile de bir araya geleceklerini ve bu konuya son noktayı koyacaklarını" sözlerine ekledi.

ERDOĞAN'IN KATILIMIYLA AÇILMIŞTI

"Asrın Projesi" olarak da adlandırılan "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" 17 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılmıştı. Ancak suyun işletmesine ilişkin KKTC ve Türkiye arasında henüz mutabakat sağlanamadı.

Haber Ara