Dolar

32,3346

Euro

35,2006

Altın

2.247,92

Bist

8.718,11

KKTC lideri Akıncı'dan tepkilere yanıt

Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili sözleri nedeniyle tepki çeken KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı kendini savundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-14 09:54:08

KKTC lideri Akıncı'dan tepkilere yanıt

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili söylediği sözler ise çok tartışıldı. Akıncı, dün basına yansıyan ifadelerinde; "1974'te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır." demişti.

BAŞBAKAN TEPKİ GÖSTERDİ

KKTC Başbakanı Ersin Tatar ise; "Kıbrıslıyım, Türk'üm. İkisinden de gurur duyuyorum ve Sayın Akıncı'nın Kıbrıs Türk Barış Harekatı ve Türkiye'nin Suriye'de terör örgütlerine karşı gerçekleştirmekte olduğu Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak yazdıklarını kınıyor, bunların halkımızın neredeyse bütünü tarafından asla benimsenmediğinin altını çiziyorum." diyerek Akıncı'ya karşı çıkmıştı.

"HAKSIZLIK YAPILIYOR"

Habertürk'ten Nagehan Alçı'ya konuşan Mustafa Akıncı, kendini savundu ve sözlerine şöyle açıklık getirdiİ:

 "Büyük haksızlık yapılıyor, ciddi bir çarpıtma var. Ben söyleyeceğimi net dile getiren bir insanım. Söylediğim şu: Türkiye'nin terör belasından kurtulmasını istemeyen var mı Kıbrıs'ta? Elbette bunu istiyorum. Çarpıtmaya mahal yok.

"NETİCEDE BU BİR SAVAŞ"

Ben bunu ilk kez söylemiyorum ki Nagehan Hanım. Mesela 20 Temmuz 2015 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da olduğu törende de söylemiştim. Ben her savaş için aynı şeyi söylüyorum. Bir daha olmasın, yeni şehitler vermeyelim… Benim sıklıkla oturttuğum bir bağlam bu. Bakın o açıklamada da var, ben Kıbrıs Barış Harekatı'nda bir genç olarak Lefkoşa'daydım ve o harekata katıldım. En yakın arkadaşlarım gözümün önünde şehit oldular. Operasyon desek de neticede bu bir savaş. Benim ne demek istediğimi Kıbrıs'ta herkes bilir. Eski bir siyasetçiyim. Söylediklerime burada tepki yok. Kıbrıs'ta yıllardır benim nerede durduğumu görüyor insanlar.”

Haber Ara