Dolar

32,3373

Euro

34,9656

Altın

2.325,93

Bist

9.103,08

KKTC'de yeni lider Mehmet Ali Talat

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde koalisyonun büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin başkanlığına ikinci cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat seçildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 09:45:09

KKTC'de yeni lider Mehmet Ali Talat

NTV'nin haberine göre, Kurucu cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı geride bırakarak 2005-2010 yılları arasında cumhurbaşkanı olan Mehmet Ali Talat'ın yeniden siyaset sahnesine dönmesiyle KKTC'de yeni bir hükümet kurulacak.

Talat milletvekili olmadığı için başbakanlık yapamayacak ancak yeni koalisyonun gölge lideri olacak. CTP'nin halihazırdaki ortağı merkez sağdaki Demokrat Parti ile yola devam edeceği belirtiliyor…

Mehmet Ali Talat, Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin olağanüstü kurultayında 835 delegenin 727'sinin oyunu alarak genel başkan seçildi.

Talat toplumda adaleti sağlamak için çaba sarfedeceklerini belirterek ayakları üzerinde durabilen bir ülke yaratmayı hedeflediklerini yeni hükümetin müzakereler yoluyla bulunacak bir çözüme de hazırlık yapacağını ifade etti.

KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu'nun görevini yarın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya iade etmesi bekleniyor. Akıncı hükümeti kurma görevini, CTP'nin yeni lideri Mehmet Ali Talat'ın belirleyeceği bir milletvekiline verecek. Görevlendirmenin ardından CTP kurmayları koalisyon çalışmalarına başlayacak.

CTP halihazırda merkez sağda Serdar Denktaş'ın liderliğindeki Demokrat Parti ile koalisyon halinde. CTP'nin yeni lideri Mehmet Ali Talat'ın, hükümeti kurma çalışmaları için milletvekili Mehmet Çağlar'ı görevlendirebileceği ve yeni hükümetin kısa sürede kurulacağı belirtiliyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara