Dolar

32,5976

Euro

34,7961

Altın

2.488,42

Bist

9.457,82

KKTC'de hükümete talip çıktı

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, hükümete talip olduklarını açıkladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-05 00:42:45

KKTC'de hükümete talip çıktı

Ajanslarda yer alan habere göre; Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, partisinin UBP'nin hükümeti terk etmesiyle oluşan hükümet bunalımından çıkış yolunu bulabilmek için göreve talip olduğunu söyledi.

KKTC'de koalisyon hükümetinin ortağı Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) hükümetten çekilmesinin ardından hükümetin diğer ortağı CTP-BG Genel Merkezi'nde Parti Meclisi toplandı.

CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, parti meclisi üyeleriyle bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirterek,  "CTP, sorumluluklarına dayalı olarak yeni hükümetin oluşum sürecinde birinci parti olarak göreve talip pozisyonunu teyit etmiştir" dedi. 

"Halkımıza karşı sorumluluklarımız var" diyen Talat, ülkemizin, halkımızın çıkarlarını, halkımızın kazanımlarını korumayı birinci hedef olarak kabul eden parti olarak, CTP'nin UBP'nin hükümeti terk etmesiyle oluşan hükümet bunalımından çıkış yolunu bulabilmek için göreve talip olduğunu söyledi.

'BAŞBAKAN KALYONCU YARIN İSTİFASINI SUNACAK'

Talat, ekonomik kalkınmadan ülkemizin değerlerini korumaya kadar, bir çok alanda yapacakları olduğunu belirterek, "CTP görev üstlenmeye hazırdır. Parti Meclisi'nin kararı budur. Yarın Başbakan Kalyoncu istifasını sunacak. Koalisyon için değerlendirmemizi yapıp kararımızı vereceğiz. Hangi partiyle başlayacağımıza dair şu an için bir şey söyleyemem. Biz CTP olarak hükmet kurmaya talip olsak da ortaklarımız olacaktır" diye konuştu. 

KKTC Meclisi'nde CTP-BG (CTP-BG) 20, UBP 18, Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) 5, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) 3 sandalyeye sahipken bağımsız 4 milletvekili bulunuyor. UBP, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) ile temmuz ayında geniş tabanlı koalisyon hükümeti kurmuştu.

Haber Ara