Dolar

32,3615

Euro

34,9951

Altın

2.326,20

Bist

9.102,47

KKTC'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da Dr

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-30 15:19:41

KKTC'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda düzenlenen resmi geçit töreniyle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda yaya tören birliklerinin katıldığı geçit töreni düzenlendi. Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tuğgeneral Tevfik Algan, Ana Muhalefet Partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, 28. Tümen Komutanı Tuğgeneral Faruk Yıldırım, 39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener ve Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş katıldı. Denktaş, törene torunları Asım ve Asır Dedezade ile geldi. Bakanlar, milletvekilleri, siyasiler, devlet, hükümet ve askeri yetkililerle halkın katıldığı tören saat 10.00'da başladı.

İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekildiği törende KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tören birliklerinin ve halkın bayramını kutladı. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığından Topçu Binbaşı Cem Ersoy günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ersoy'un konuşmasının ardından yaya ve motorlu birlikler geçişiyle tören sona erdi.

TOPÇU: 30 AĞUSTOS TÜRK ULUSUNUN BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN ÖLÜMSÜZ ANITIDIR

Topçu Binbaşı Cem Ersoy, günle ilgili konuşmasında, 30 Ağustos'un Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesinin ölümsüz anıtı olduğunu söyleyerek, bu tarihin Türk milletinin kaderini belirlediğini kaydetti. Ersoy, "Mustafa Kemal liderliğinde verilen var olma mücadelesinden zaferle çıktık. Son derece ağır şartlar altında elde edilen başarı, aziz milletimizin istiklal ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğini dünyaya ispat etti" dedi.

"ZAFER BAYRAMI'NIN MUTLULUĞUNU KIBRIS TÜRK HALKI İLE PAYLAŞMANIN HEYECANINI YAŞIYORUZ"

Ersoy, bu zaferin bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletler için emsal teşkil ettiğini vurguladı. "Böyle bir milletin ve onun bağrından çıkan Türk ordusunun mensubu olmanın gururunu, bu gururu ve mutluluğu yavru vatan KKTC ile siz mücahit Kıbrıs Türk halkı ile paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz" diyen Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Mustafa Kemal'e, silah arkadaşlarına, Anadolu'daki ve KKTC'deki şehitlere rahmet diledi. Cem Ersoy, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Türk ulusunun en önemli güvencesi ve gururu olacağını da söyledi.

(Emir Abdurrahman Bulut/İHA)
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara