Dolar

32,5542

Euro

34,9006

Altın

2.435,45

Bist

9.645,02

KKTC Başbakanı Türkiye’de

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştiren KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu’yu düzenlenen resmi törenle karşıladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-02 13:25:54

KKTC Başbakanı Türkiye’de

İHA'nın haberine göre, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen resmi törenle Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından karşılandı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kalyoncu, tören kıtasını 'Merhaba asker' diyerek selamladı. İki başbakan, törenin ardından basın mensuplarına poz verdi. Törende, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da bulundu.

Davutoğlu ile Kalyoncu, yapacakları başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

ASRIN PROJESİNDE İMZALAR BUGÜN ATILIYOR

Ziyaret çerçevesinde Başbakan Davutoğlu ve Kalyoncu, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki yakın işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik hususları ve Kıbrıs müzakere sürecine ilişkin son gelişmeleri ele alacaklar. Davutoğlu ve Kalyoncu, 'Asrın Projesi' olarak nitelendirilen, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti arasında Su Temini ve Yönetimine İlişkin Hükümetlerarası Anlaşma'yı da imzalayacak.

KKTC Su Temin Projesi'nde Toros Dağları'nın suyu Akdeniz'den boru ile geçirilerek KKTC topraklarına taşınacak. KKTC'ye yılda 75 milyon metreküp su ulaşacak ve 50 yıl boyunca kullanma ve içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Kalyoncu, 15 Temmuz 2015'de göreve gelmesinden bu yana ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yapıyor. Başbakan Davutoğlu'nun 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra ilk ziyareti de KKTC'ye olmuştu.

Haber Ara