Dolar

32,3707

Euro

34,9944

Altın

2.325,78

Bist

9.087,02

KKTC Başbakanı göreve başladı

KKTC Başbakanı Yorgancıoğlu, yeni koalisyon hükümetinin kurulmasının ardından görevini yeni başbakan Ömer Kalyoncu'ya devretti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 17:26:49

KKTC Başbakanı göreve başladı

AA'nın haberine göre, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler-Ulusal Birlik Partisi (CTP-BG-UBP) koalisyon hükümetinin kurulmasının ardından görevini yeni başbakan Ömer Kalyoncu'ya devretti.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın yeni koalisyon hükümetini onaylamasını ardından Başbakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde, Özkan Yorgancıoğlu, görevini Ömer Kalyoncu'ya devretti.

Yorgancıoğlu, törende yaptığı konuşmada, görev yaptığı iki yıl boyunca iyi çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek, temel yasalara imza attıklarını ve kendi ayakları üzerine duran bir ekonomi yaratmak adına çalışma yaptıklarını belirtti.

Görev süresi boyunca iki konuya çok önem verdiğini belirten Yorgancıoğlu, bunlardan birinin uyuşturucuyla mücadele, diğerinin de 200 dönümlük park alanı yaratma projesi olduğuna vurgu yaptı.

Deneyimlerini yeni başbakan ile paylaşmaya hazır olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, "diliyorum yeni hükümet bu çalışmaları ileri götürecek" diye konuştu.

Başbakan Ömer Kalyoncu da yeni hükümetin kurulduğunu ve bir araya gelemeyeceği düşünülen iki siyasi partinin bir araya geldiğini kaydetti.

Hedeflerinin ayakları üzerinde duran bir ekonomi yaratmak ve ülkenin refahını artırmak olduğunu belirten Kalyoncu, hükümetin yeni müşavir ve müsteşar yaratmama düşüncesinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Bir gazetecinin "neden UBP ile koalisyon yapmayı tercih ettiniz?" sorusu üzerine Kalyoncu, "daha güçlü bir hükümet daha hızlı ve etkili kararlar alıp, yasalar çıkarabilir" diye yanıtladı.

Törenin ardından Başbakan Ömer Kalyoncu ile eski Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, birlikte Başbakanlık personeli ile bayramlaştı.

Kalyoncu ve Yorgancıoğlu Başbakanlık personeli ile bayramlaşırken, Yorgancıoğlu personele veda etti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara