Dolar

32,5126

Euro

34,7491

Altın

2.486,35

Bist

9.524,59

KKTC: Avrupa aklını başına almalı

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Hollanda'nın Türkiye'ye karşı skandal tutumuna karşı, 'Bugüne kadar uygar dünyada böyle bir şey görülmedi.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 00:20:15

KKTC: Avrupa aklını başına almalı

Ajanslarda yer alan habere göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik tavrına hiçbir şekilde mazeret gösterilemeyeceğini belirterek, "Avrupa aklını başına almalıdır." ifadesini kullandı.

Bakan Ertuğruloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa ülkelerinin Almanya ile başlayan ve Hollanda ile devam eden demokrasi dışı uygulamalara sessiz kaldığını bildirdi.

Avrupa'da yükselen aşırı sağ güçlerin en başta Avrupa'nın temel değerlerine zarar verdiğini ifade eden Ertuğruloğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Yaşananlar asla kabul edilebilecek bir hareket tarzı değildir. Bugüne kadar uygar dünyada böyle bir şey görülmedi. Özellikle kadın bakana yapılan harekete hiçbir şekilde mazeret gösterilemez. Avrupa aklını başına almalıdır. Bu gidişatın kendilerine asla faydası yoktur. Eski çağlardan beri gelen Türk karşıtlığı, Türkiye karşıtlığı son dönemde Tayyip Erdoğan karşıtlığı olarak yeniden tırmandı. Şovenizmin kimseye faydası olamaz. Türkiye tarafından bu yaşananlara mutlaka bir karşılık verilecektir. Yaşananların bitmiş müzakere masasına etkisinden söz edemeyiz ancak Avrupa'da ortaya çıkan bu şoven zihniyet Rum tarafından Enosisçileri de mutlu etti."

Haber Ara