Dolar

32,5526

Euro

34,8453

Altın

2.434,09

Bist

9.722,09

KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek: HDP'nin 'Türkiyeleşme' politikası Kürt meselesini batı kentlerine taşıdı

Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, 'HDP hem Türkiyeleşme siyaseti' üzerine bir soruya 'Türkiyeleşme meselesi Kürt meselesinin batı kentlerine taşınması olarak fiiliyatta yürüyor' şeklinde cevap verdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-16 12:34:08

KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek: HDP'nin 'Türkiyeleşme' politikası Kürt meselesini batı kentlerine taşıdı

HDP'nin ittifak partilerinden olan Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Artı Gerçek'e verdiği röportajda "Türkiyelileşme" konusunda dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Çiftyürek, "HDP hem Türkiyeleşme siyaseti uyguluyor hem de Kürt ulusal kongresi, Kürt ulusal ittifakı çalışmalarını yürütüyor. HDP'nin bu çalışmalar yürütmesi batıdan nasıl algılanır? Tepkiye enden olur mu?" sorusuna karşılık şu cevabı verdi:

"Türkiyeleşmenin nasıl ilerlediğine bakmak lazım… Türkiyeleşme meselesi Kürt meselesinin batı kentlerine taşınması olarak fiiliyatta yürüyor. HDP neyi savunursa savunsun bu durum değişmiyor. HDP'nin Türkiyeleşme politikası, fiiliyatta Kürdün Türkleşmesi değil, Kürt davasının, Yozgat'a, Trabzon'a, Samsun'a ve İstanbul'a taşınması olarak pratikte işliyor."

Haber Ara