Dolar

32,3169

Euro

35,0926

Altın

2.299,76

Bist

9.050,08

Kızılay İzmir’deki yardımlarını sürdüyor

İzmir’i etkileyen depremin ilk dakikalarından bu yana ekipleriyle afetzedelere destek olan Türk Kızılay, depremin üçüncü haftasında da yardım faaliyetlerine devam ederken Türkiye’nin dört bir yanından yapılan bağışları da depremzedelere ulaştırıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-15 16:45:24

Kızılay İzmir’deki yardımlarını sürdüyor

Deprem sonrası onlarcasının yıkıldığı, yüzlercesinin ağır hasar gördüğü yapının mağdur ettiği İzmir'deki afetzedeler için farklı alanlarda destek sağlayan Türk Kızılay, aralıksız çalışmaya devam ediyor. Afet uzmanları, gönüllüleri ve şubeleriyle birlikte depremzedelere destek olan Kızılay, yardım malzemeleri, maske ve hijyen malzemeleri, sıcak yemek, barınma malzemeleri ve psiko-sosyal destek sağlıyor. Hayırseverlerin gönderdiği bağışların içerisinden çıkan notlar ise duygu dolu anlar yaşatıyor.

7/24 Beslenme Desteği

Türkiye Afet Müdahale Planı doğrultusunda üstlendiği afetlerde beslenme hizmeti görevini İzmir'de de üst noktada uygulayan Türk Kızılay, depremin ilk gününden itibaren bölgede bulunan ikram araçları ve mobil aşevleriyle 7/24 hizmet veriyor. Şu ana kadar 51 dağıtım noktasında 800 bini aşkın öğün sıcak yemeği depremzedelerin ve alanda çalışan personellerin hizmetine sunan Türk Kızılay, 292 bin 807 adet paketli gıda, 292 bin 807 adet sıcak/soğuk içecek, 413 bin 421 adet suyu da depremzedelere ulaştırdı. İhtiyaç tespiti çalışmaları da yürüten Kızılaycılar, depremin etkilediği civar bölgelerdeki afetzedelere de gıda ve hijyen malzemesi ulaştırıyor.

Hijyen Hizmet Noktaları

İzmir'de yürüttüğü yardım çalışmalarının odağında kovid-19 pandemisini de bulunduran Kızılay, salgın tehdidinin büyümemesi adına da hijyen malzemesi desteğinde bulunuyor. Hazırlanan hijyen malzemeleri çadır çadır dolaşılarak depremzedelere ulaştırılırken, dağıtım periyotlarının dışında gelişen ihtiyaçlar için de kurulan dağıtım noktalarından destek sağlanıyor. İlk andan bu yana 11 bin 681 hijyen seti, 144 bin 460 adet maske, 20 bin 502 kişisel bakım malzemeleri ve 16 bin 192 adet dezenfektan, kolonya ve el sabunu dağıtan Kızılaycılar, ziyaret ettikleri ailelere hijyen malzemelerini ulaştırırken kovid-19 ve sağlık bilgilendirmesi de yapıyor.

Psikososyal Destekle Yardıma Ek Destek

Bölgede aktif 96 uzman ve 275 gönüllü ile yardım faaliyetlerini sürdüren Kızılay, toplamda 1732 uzman ve 5 bin 846 gönüllüsüyle depremzede vatandaşlara hizmet verdi. Deprem ortaya koyduğu ruhsal etkiler için de çalışma yürüten Kızılay, uzman ekibi eşliğinde sunduğu psikososyal destek hizmetiyle de yapılan yardımlara ek destekte bulunuyor. Şu ana kadar toplam 1842 depremzedeye ulaşan Türk Kızılay, gerçekleştirdiği ziyaretler ve kurduğu hizmet çadırında vatandaşların kaygı düzeylerinin düşürülmesini hedefleyerek görüşülen afetzedelere psikolojik ilk yardım uyguluyor.

Depremzedeler için battaniye, yatak ve ısıtıcı gibi 5 bin 303 adet barınma malzemesi de sağlayan Kızılay, depremin etkisi ortadan kalkana kadar yardım faaliyetlerine devam edecek.

Haber Ara