Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kızılay'ın ramazanda 'sıcak aş' mesaisi

Kızılay'ın ramazanda 'sıcak aş' mesaisi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-20 16:16:29

Kızılay'ın ramazanda 'sıcak aş' mesaisi
Diyarbakır'da ramazan ayında sıcak aş mesaisine başlayan Kızılay şubesince her gün ihtiyaç sahibi 6 bin kişiye iftar yemeği dağıtılıyor.

Valiliğin desteğiyle ihtiyaç sahiplerine yönelik ramazanda gerçekleştirilen sıcak yemek yardımı için Diyarbakır'da 35 dereceyi bulan hava sıcaklığında Gazi Caddesi'ndeki dernek binasının avlusunda saat 13.00'te hummalı bir şekilde hazırlanmaya başlanan yemekler saat 14.30'da servise hazır hale geliyor.

Yemek almak isteyen vatandaşların yoğunluğu nedeniyle izdihamın önlenmesi için Kızılay üyeleri gönüllü olarak koordinasyonu sağlıyor.

Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Hikmet Hamzaoğulları, AA muhabirine, her yıl ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ramazanda iftar yemeği verdiklerini belirterek, bu hizmeti 15 yıldır sürdürdüklerine işaret etti.

- Sıcak aş için gece yerine gündüz mesaisi

Diyarbakır'da önceki yıllarda 40 dereceyi aşan hava sıcaklığı nedeniyle Kızılay şubesinde yemekleri gece hazırladıklarını ve ihtiyaç sahiplerine rencide olmamaları için gün aydınlanmadan dağıttıklarını hatırlatan Hamzaoğulları, bu yıl vatandaşların bu yardıma daha kolay ulaşması için yemek dağıtımını gündüz saatlerinde yaptıklarını belirtti.

Hamzaoğulları, hijyen kurallarına uygun şekilde hazırladıkları yemekleri önceden tespit ederek kart verdikleri ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını dile getirerek, "Ramazan boyunca 12 kişiden oluşan ekiple 12 kazanda hazırladığımız sıcak yemekleri ihtiyaç sahibi 6 bin kişiye dağıtıyoruz" dedi.

Hamzaoğulları, haftanın 7 gününde 7 ayrı çeşit yemek verdiklerini, bu yemeklerin yanına haftanın 2 veya 3 günü de tatlı ilave ettiklerini bildirdi.

Her gün yaklaşık 2 bin 500 ekmek dağıttıklarını anlatan Hamzaoğulları, "Fırınlara un veriyoruz onlar da karşılığında bize ekmek veriyorlar. Bu bize mali olarak çok büyük bir avantaj sağlıyor" diye konuştu.

Bu yıl yemek almak için talepte bulunanların sayısının arttığına dikkati çeken Hamzaoğulları, kartı bulunmayan aileleri de boş çevirmediklerini, onlara da yemek verdiklerini ifade etti.

Hamzaoğulları kimseyi mağdur etmemeye özen gösterdiklerini vurgulayarak, geçen yıl 30'u aşkın Suriyeli aileye de yemek yardımı yaptıklarını söyledi.

Hamzaoğulları, şunları kaydetti:

"Günde 600 kilogram patates, 250 kilogram tavuk, 200 kilogram pirinç, 200 kilogram et gibi yüksek miktarda malzemelerle son derece lezzetli şekilde yemeklerimizi hazırlayıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Diyarbakır'da hayırsever vatandaşların bize yardım elini uzatması lazım. Vatandaşlardan gelecek bir yardım bizim için çok kıymetlidir. Bizzat biz de vatandaşlara müracaatta bulunuyoruz. Vatandaşların desteğini bekliyoruz. Gelip, yardımların nasıl özenle yerine ulaştığını görsünler."

Haber Ara