Dolar

32,3364

Euro

35,1106

Altın

2.238,53

Bist

8.730,54

Kızılay'dan maden suyuna 'bilimsel yaklaşım'

Türk Kızılay İçecek Grubunun katkılarıyla, Kızılay Akademi ile Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından e-kongre yöntemiyle düzenlenecek olan Ulusal Maden Suyu Kongresi başlıyor. 2 gün sürecek olan kongrede maden suyunun bileşimi ve insan sağlığına etkileri konusunda dünya genelinde bilimsel araştırmalar ve klinik çalışmalar ele alınacak

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-24 14:12:11

Kızılay'dan maden suyuna 'bilimsel yaklaşım'

 Kurtuluş Savaşı sırasında Afyonkarahisar'da böbreklerinden rahatsızlanınca Gazlı Göl'den getirilen maden suyunu içerek sağlığına kavuşan Ulu Önder Atatürk'ün, bizzat sermayesini vererek Afyonkarahisar Gazlıgöl beldesinde kurulmasını sağladığı maden suyu fabrikasının 17 Ekim 1926 tarihinde gelir getirmesi amacıyla bağışlamasının ardından Türk Kızılay, 92 yıldır bu emaneti hakkıyla korumaya devam ediyor. Gün geçtikçe yeni faydaları ortaya çıkan maden suyu, şifalı etkisi ve insan sağlığına katkılarıyla önemli bir konuma sahip.

 Afyonkarahisar'da bulunan dört üretim bandı ve Erzincan'da yeni açılan fabrikasıyla hem sağlığa hem yardımlaşmaya katkı sağlayan, içilen her maden suyunun gelirini ise afetzedeler için çadır, battaniye, gıda maddeleri alımında kullanan Türk Kızılay; Kızılay İçecek Grubu, Kızılay Akademi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nin işbirliği ile e-kongre yöntemiyle düzenlenecek olan Ulusal Maden Suyu Kongresi'nde Türkiye'nin madensuları her boyutuyla ele alınacak.

Kongrede madensuyunun gastronomideki kullanımı, madensuyu psikoloji, madensuyu kardiyoloji, madensuyu yaşlılık ilişkisi gibi onlarca konuda bilimsel sunumlar yapılacak.

 Açılış konuşmasında Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'a, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Metalürji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Sağdıç ve maden suları konusunda uzman birbirinden değerli konuklar eşlik edecek.

 

Haber Ara