Dolar

32,5185

Euro

34,8008

Altın

2.421,09

Bist

9.708,67

Kızıl Zambak kitabı çıktı!

Yazar Ayşe Müzeyyen Taşcı'nın kaleme aldığı Kızıl Zambak kitabı tüm seçkin kitapçılarda yerini aldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-13 11:59:56

Kızıl Zambak kitabı çıktı!

İşte yeni çıkan Kızıl Zambak kitabının detayları;

Yakın tarihte yaşanan bu korkunç savaşta, 35 bini çocuk olmak üzere 350 binden fazla Müslüman Boşnak katledilmiş, 50 bin kadın sistematik tecavüze uğramış.

1992 yılında bağımsızlığını kazanan Bosna Harsek'te Cumhurbaşkanı Aliyaİzzetbegoviç'in çabaları ve Birleşmiş Milletler'e yaptığı çağrılar karşılıksız bırakılmış Avrupa'nın orta yerinde tüm dünyanın gözleri önünde başlayan savaş bir soykırıma dönüşmüş.

Dünyanın 4. büyük ordusuna sahip olan Sırplar ve faşist Çentiklerin tamamen silahsız olan Müslüman Boşnaklara saldırılması, küresel barış örgütlerini rahatsız etmediği gibi tüm dünya tarafından da görmezden gelinmiş.

Sırp generallerin uluslararası medya aracılığı ile “En fazla 3 ay sonra Bosna Hersek'te tek bir Müslüman kalmayacak” tehdidine rağmen direniş, Boşnakların büyük gayret ve kahramanlığı, Allah C.C inayeti ile 5 yıl sürmüş ve BM'nin ihaneti sonucu Dayton Antlaşması ile masada bırakılmış.

Osmanlı'nın sancaktarlığını yapmış, medeniyet değerlerimizin hayat bulduğu Balkanlar ve Bosna Hersek'te yaşanan savaşı –şahitliklerimizle beraber- gerçek yaşam öyküleri ile okuyucuya sunulmuş.

Hülasa bu kitapta Bosna Hersek'in kadim geçmişi, Müslüman Boşnakların verdiği İslami mücadelenin yanısıra Yugoslavya devletinin çözülmesinin ardından Kurulan Bosna-Hersek Cumhuriyet'inin kurluşu ve savaşın soğuk yüzü, gerçek hikâyeler üzerinden kaleme alınmış.

Ki, yeniden dirilişi,gençliği,gücü,saf ve temizliği ifade eden Zambak, Bağımsız Bosna Hersek'in Bayrağında bu ifadelere hayat verecek bir gelecek idealindeydi.

Ancak Sırpların 1992'de Başlattığı savaş Bosna'yı simgeleyen Zambağı masumların kanı ile kızıla boyadı.

Haber Ara