Dolar

32,3841

Euro

35,0728

Altın

2.325,97

Bist

9.104,31

Kızıl Ordu Korosu'nun İstanbul konserine büyük tepki geldi

İdlib'de gerçekleştirilen 'kimyasal' saldırıdan sonra Rusya'nın Kızıl Ordu Korosu'nun İstanbul konserine büyük tepki geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-06 12:56:18

Kızıl Ordu Korosu'nun İstanbul konserine büyük tepki geldi

TIMETURK | HABER MERKEZİ

70'den fazla insanın öldüğü kimyasal saldırı hala gündemdeki sıcaklığını korurken, Rusya'nın Kızıl Ordu Korosu'nun İstanbul konserine büyük tepki geldi.

İdlib'de gerçekleştirilen saldırıyı Esed rejmi halen reddederken Rusya, rejimin kimyasal silah atmadığını, bir depoyu hedef aldığını, söz konusu depoda kimyasal silah bulunduğunu iddia etti.

ABD ve Türkiye ise saldırıdan Esed rejiminin sorumlu olduğundan emin. Hatta Türkiye yaptığı incelemeler sonucu saldırının Esed rejimine ait SU-22 uçağı ile yapıldığını BM Daimi temsilcisine iletti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bir çoğu Türkiye'ye getirilen yaralı ve ölüler ile ilgili açıklamasında "Otopsilerde kimyasal bulguları tespit edildi" dedi.

İSTANBUL'DA KONSER VERECEKLER

Saldırı, dünyanın bir numaralı gündemi haline gelirken, Esed rejimine desteğinin devam edeceğini ifade eden Rusya Ordusu'nun Kızıl Ordu Korosu'nun 7-8 Nisan tarihlerinde Cemal Reşit Rey sahnesinde konser vereceği ifade edildi.

Koronun organizasyonun iptal edilmesi için sosyal medyada kampanya başlatıldı.

#KatilOrduKorosu etiketiyle başlatılan kampanyaya bir çok kullanıcı destek verdi.

Sosyal medya hesaplarından binlerce paylaşım yapan kullanıcılar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konser organizasyonunu iptal etmesini istedi.

Yapılan paylaşımlarda, ''Çocuklarımızın katledilmesine engel olamadık. Ama kutlamasını topraklarımızda yapılmasına müsaade etmeyeceğiz'', "Suriye'deki masum çocukların katledilmesinde en büyük rolü oynayan Rusya'nın #KatilOrduKorosu'nu istemiyoruz", "Katlettiğiniz yavruların cesetleri soğumadı daha. Konserinizde, eğlencenizde yere batsın" şeklinde ifadeler kullandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara