Dolar

32,3194

Euro

35,0711

Altın

2.279,76

Bist

9.016,60

Kız arkadaşını öldüren atlete 13 yıl hapis cezası

Güney Afrika yargısı, 2013'te 30 yaşındaki kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı ateşli silahla öldüren eski paralimpik atlet Oscar Pistorius'un hapis cezasını 13 yıl 5 aya yükseltti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-24 15:01:08

Kız arkadaşını öldüren atlete 13 yıl hapis cezası

Avustralya Yüksek Temyiz Mahkemesi eski paralimpik atletin mevcut cezasını 2 katından fazla yükselterek Pistorius'u kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürme suçundan 13 yıl 5 ay hapis cazasına mahkum etti.
Duruşmada savcılar geçen yıl Pistorius'a cinayet suçundan verilen 6 yıllık hapis cezasının az olduğunu belirtirken savunma makamı ise mevcut cezanın adil olduğunu savundu. Pistorius ise duruşmaya katılmadı.

Avustralya'da cinayete en az 15 yıl hapis cezası veriliyor ancak mahkeme 31 yaşındaki Pistorius'un şu ana kadar cezaevi ve ev hapsinde 1 yıldan fazla geçirdiği süreyi göz önünde tutarak 13 yıl 5 ay hapis cezası verilmesi kararını aldı.

"ADALET SİSTEMİNE GÜVENLERİ PEKİŞTİ"

Kadına yönelik şiddet olaylarının sıkça yaşandığı bir ülke olan Güney Afrika'daki hak örgütleri verilen hapis cezasının azlığına dikkat çekerek Pistorius'un ünlü ve beyaz olması nedeniyle yargının 'ayrıcaklı muamelede' bulunduğunu savunuyordu.

Steenkamp'ın ailesinin sözcüsü Tania Koen de yaptığı açıklamada ailenin karardan memnuniyet duyduğunu belirterek "Bu onlar için duygusal bir an. Onlar sadece bu sabah adalet sistemine güvenlerinin pekiştiğini hissediyor" dedi.

4 EL ATEŞ EDEREK ÖLDÜRDÜ

Pistorius 14 Şubat 2013'te başkent Pretoria'daki kendi evindeki kilitli tuvalette kapısının arkasından 4 el ateş ederek içerideki model kız arkadaşı Steenkamp'ı öldürmüştü.
Kız arkadaşını hırsız zannettiği için vurduğunu öne süren atlet ilk olarak 'kasıtsız öldürme'den suçlu bulunmuş, 2015'te Yüksek Mahkeme cezayı cinayete çevirmişti.

2016'da da mahkeme cinayet suçundan Pistorius'u 6 yıl hapse mahkum etmişti. 6 altın madalya sahibi eski paralimpik atlet Pistorius 2012 Londra Olimpiyatları'na da katılmış ve Olimpiyat'larda yarışan iki ayağı da ampute olan ilk kısa mesafe koşucusu olarak tarihe geçmişti.

Bıçağı andıran protezleriyle yarışan Pistorius, 'Blade Runner' ve 'Dünyanın ayakları olmayan en hızlı insanı' gibi takma adlarla anılmıştı.

Haber Ara