Dolar

32,5825

Euro

34,7950

Altın

2.511,68

Bist

9.693,46

Kısıtlamalar ne zaman bitecek? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Sokağa çıkma kısıtlamalarının son bulmasını, kafe ve restoran gibi işletmelerin açılmasını isteyen vatandaşlar, kısıtlamanın ne zaman biteceğini merak ediyor. Özellikle belirsiz olan bu konunun kesinliğe kavuşmasını isteyen vatandaşlar 'Yasaklar ne zaman bitecek?' sorusunu soruyor. Peki ama Sağlık Bakanı konuyla ilgili ne açıklama yaptı? Kısıtlamalar bitecek mi? Sokağa çıkma yasakları devam mı ediyor? İşte merak edilen kısıtlamalarla ilgili detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-12 10:14:15

Kısıtlamalar ne zaman bitecek? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; konuyla ilgili genel olarak "Bilim Kurulumuzun tavsiyesi vaka seyirlerinin takip edilmesi yönünde. Virüs mutasyona uğramış olsa da virüs aynı virüs, tedbirler aynı, korunma yolları da aynı. Aynı tedbirlere daha dikkatli bir şekilde uymalıyız. İstediğimiz düşüşü yakalarsak kısıtlamaların tedbirler eşliğinde hafifletilmesi en önemli temennimiz.

Çok yakında daha normal şartlarda yaşayacağız. Önümüzdeki sınırlı günleri maske, mesafe ve temizlik kurallarının yanı sıra genel tedbirlere kısıtlamalara sıkı sıkıya riayet ederek atlatmalıyız. Kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." açıklamasında bulundu.

Sokağa Çıkma Yasakları Devam Ediyor mu?

Yeni bir karar alınana kadar şimdilik Cuma günleri saat 21.00'de başlayacak, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00'de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Haber Ara