Dolar

32,3253

Euro

35,1507

Altın

2.295,71

Bist

9.056,53

Kışın Pedal Çevirmenin Püf Noktası Çok Bahanesi Yok

Çoğu pedalcının rutinlerinden biri kış ayları bastırınca iki tekerli arkadaşını sarıp sarmalayıp güvenli bir yere diğer yaz tekrar buluşmak üzere bırakmasıdır. Ancak biliniyor ki doğru ekipman, eğitim ve cesaretle pedallar kışın da dönmeye devam edebilir.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-21 11:16:58

Kışın Pedal Çevirmenin Püf Noktası Çok Bahanesi Yok

Giyinin

Bisiklete kış aylarında da binmeye devam etmenin ilk ve en önemli adımı giyinmekten geçiyor. Kafa, boyun, ayak ve eller bisiklet üzerindeki bir insanın özellikle ısı kaybettiği %70'lik alana tekabül ediyor. Özellikle hava alabilen, suyu itebilen kıyafetler tercih edilmeli ve bunlarda ucuza kaçılmamalı. Başka bir kural ise yedek kıyafet taşımak, ıslanmak demek konforunuzun düşmesi anlamına geliyor. Bir çift gözlüğe ve iyi bir kaska zaten yatırım yapmış olmanız bu noktada çok önem taşıyor.
Bisikletinizi Donatın
Özellikle kış lastikleri tercih etmek ilk kural. Hemen sonrasında ise sisi, yağmur damlalarını ve genel olarak kış şartlarında azalan görüş mesafesi ekarte edebilecek güçlü ışık kaynakları gerekiyor. Reflektörlerle beraber bu ışıklar sizi güneş ışınlarının az olduğu gündüzlerde veya yağmurun bastırdığı gece saatlerinde daha görünür kılacak. Diğer önemli bir etmen ise çamurluklar. Sırtınızı ve vücudunuzun arkasını kuru ve temiz tutacak çamurlukları monte etmeniz de kışın önem taşıyor.
Bakımlarınızı Yapın
Kışın yollarda olabilecek asidite, tuz ve diğer aşındırıcı ve çözücü maddeler yağmur sularının da etkisiyle bisikletinizi baştan aşağıya kaplayabilir. Hareketli aksamın ve güvenlik aksamlarının sürekli çalışır halde tutulması, gözlemlenmesi ve test edilmesi büyük önem taşıyor. Bisikletinizi özellikle kış ayları bastırmadan önce iyi bir profesyonele götürerek bakımlarını yaptırmanız aynı zamanda gözünüzden kaçabilecek emniyet problemlerini de yakalamanızı sağlayabilir.  bisiklet_giyim_02
Kışın Bisiklet Sürmek Koruyor
Kışın pedal çevirmek, açık havada olmak ve efor sarf etmek vücudunuzun direncini artırıyor ve soğuğa adapte olmasını sağlıyor. Bu savunmanın yapıtaşları ise kaliteli besinler. Bu yüzden kışın güçten düşmeden pedal çevirmek ve bundan en büyük faydayı alabilmek için beslenmenize çok dikkat etmeniz ve bir araca motor katkısı koyar gibi vücudunuzun ihtiyaçlarını belirleyip bu gıdaları tüketmeniz çok büyük önem taşıyor.
Defansif Olun
Bu aylarda bisiklet sürerek trafiğe çıkacaklar özellikle diğer trafik unsurlarının da benzer şartlarda hareket ettiğinin farkında olmalı, uzayan fren mesafeleri, azalan görüş ve kış şartlarının getirdiği diğer etmenler trafikteki tüm unsurları aynı seviyede etkilemektedir.

Haber Ara