Dolar

32,3277

Euro

35,0598

Altın

2.296,98

Bist

9.045,28

Kışa Hazırlık Toplantısı, Vali Çelik başkanlığında yapıldı

Kış döneminde mevsim şartlarının ağır geçmesi göz önüne alınarak, ihtiyaç duyulan ve eksiklik hissedilen konularda gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla, Valilik Yunus Emre Toplantı Salonu'nda 'Kışa Hazırlık ve Karla Mücadele' toplantısı gerçekleştirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-10 17:27:10

Kışa Hazırlık Toplantısı, Vali Çelik başkanlığında yapıldı
Kış döneminde mevsim şartlarının ağır geçmesi göz önüne alınarak, ihtiyaç duyulan ve eksiklik hissedilen konularda gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla, Valilik Yunus Emre Toplantı Salonu'nda "Kışa Hazırlık ve Karla Mücadele" toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Azmi Çelik'in başkanlık ettiği toplantıya, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, kaymakamlar, belediye başkanları ve ilgili kamu kurum müdürleri katıldı.

Kış döneminde, trafik güvenliğinin yanı sıra vatandaşların can ve mal güvenliğine de büyük önem verdiklerini belirten Vali Çelik, bu dönemde alınacak tedbirlerle alakalı ilgili kurum ve kuruluşlara çeşitli görevler düştüğünü belirtti.

Şuan kış şartlarının oluşmadığını dile getiren Vali Çelik, toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Malumunuz kış yaklaşıyor. Şuan kar yağışları başlamadı. Kar yağışlarının başlaması ile birlikte yolların kapanması, buzlanması ve güvenli trafik akışını tehlikeye sokacak olayların yaşanmaması için gerekli tedbirleri almak istiyoruz. Bu dönemde alınacak tedbirlerle alakalı ilgili kurum ve kuruluşlarımızla yapılan hazırlıkları yeniden gözden geçirmek ve koordinasyonu gerektiren hususlar hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldik. Yoğun kış döneminde bizim için en önemli unsurlardan birini oluşturan trafik güvenliğinin sağlanmasına büyük önem vermeliyiz."

Kış döneminde, ulaşım güçlüğü çekilen önemli noktalarda gerekli önlemlerin alınacağını belirten Vali Çelik, vatandaşların ulaşım ve seyahatlerini daha rahat yapabilmesi için her türlü güvenliğin sağlanarak aksamaya meydan verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Bu kapsamda, geçen sene yapılan toplantıda alınan kararların sonuçları hakkında toplantıya katılan ilgili kurum temsilcilerinden görüş alan Vali Çelik, yol güzergahları üzerindeki konaklama yerlerinde, trafik denetleme merkezlerindeki yerlerde, sürücüleri kış şartları hakkında bilgilendiren broşürlerin dağıtılmasının yararlı olacağını söyledi.

Şehir merkezindeki ani yağışlarda, trafiği rahatlatma adına hemen yapılması gereken müdahalenin hiçbir gecikmeye mahal vermeden yapılması gerektiğinin altını çizen Vali Çelik, "Çalışanların çalıştıkları yerlere ulaşması, öğrencilerin okullarına ulaşması ve bunlardan daha da önemlisi, özellikle 112 Acil ambulanslarının güvenli bir şekilde hem hastaya hem de almış oldukları hastayı hastaneye ulaştırmaları bu bakımdan son derece önemlidir. İlgili kurumlarımızın bu anlamda hazırlıklı olmalarında fayda olduğunu düşünüyoruz" dedi.

İlgili kurum ve kuruluşlardan koordineli halde olmalarını ve kış şartlarında yapılacak çalışmalarda kullanılacak araçların bakımlarını yaptırmalarını isteyen Vali Çelik, vatandaşlardan ise 112'ye asılsız ihbarda bulunmamaları gerektiğini vurguladı. Kış şartlarında yaşanan kazalara müdahale etmek için giden ekiplere yardım edilmesi gerektiğini söyleyen Vali Çelik, bu anlamda emniyet şeritlerinin gereksiz yere işgal edilmemesini istedi.

İlgili kurum ve kuruluşların dilek ve temennilerini iletmesinin ardından toplantı sona erdi.

Haber Ara