Dolar

32,5313

Euro

34,9672

Altın

2.431,12

Bist

9.720,68

Kış Tatili Yapabileceğiniz 7 Yer

Kış tatili yaparken hem dinlenmek hem eğlenmek istiyorsanız kartpostalları andıran ve görüntüleri ile sizi kendine hayran bırakacak en iyi lokasyonları sizler için derledik. Aşağıda listelediğimiz tatil merkezlerine uğramadan kış tatili yaptık demeyin.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-18 08:31:38

Kış Tatili Yapabileceğiniz 7 Yer
Kars Çıldır Gölü

Çıldır gölündeki masalsı kış güzelliği sizleri bekliyor. Yüzeyinin neredeyse tamamı buz tutmuş, Eskimo usulü balık avcılığı ile ünlü ve aynı zamanda atlı kızak gezintilerinin yapıldığı Çıldır Gölü tam anlamı ile kendine hayran bıraktırıyor.

Kars ile Ardahan arasında yer alan Çıldır Gölü, 123 kilometrekarelik bir alana sahiptir. Bu yeri eşsiz kılan ise Gölün tamamının hava sıcaklığının -20 derecenin altına düşmesi sebebi ile donmuş olması. Buzun üzerinde eşsiz gezintiler yapıp, atlı kızaklara binebilirsiniz.

Rize Ayder

Kış tatili önerileri kapsamında Rize'nin adeta gözbebeği haline gelen ünlü Ayder Yaylası hem manzarası ile hem samimi ortamı ile içinizi ısıtacak cinsten. Ayder yaylasına yaklaşık 20 km Mesafede yer alan Çamlıhemşin'e gidebilmeniz de mümkün. Orda ünlü köy kahvaltıları yapabilir, kış manzarası eşliğinde ahşap evlerin önünde fotoğraf çektirebilirsiniz. Çamlıhemşin'e yakın bir mesafede (15 dakika) yer alan Zil kalesinde ise kar eşliğinde manzaranın tadını çıkartabilirsiniz. Kapadokya

Kapadokya her mevsim ayrı güzel ama kışın beyaz örtünün altında adeta bir masal kente dönüşüyor. Kapadokya balonlarının 4 mevsim uçtuğu bu yerde, özelikle kış mevsiminde balonlar, 5-5.30 da havalanmaktadır. Karla örtülmüş olan Avanos, Ürgüp, Göreme adeta ayaklarınızın altında kalırken diğer taraftan beyaz taş evler, cilalanmış kayalar da sizlere eşlik ediyor. Aynı zamanda sizlere eşlik eden birde kış güneşi bulunmakta. Bolu - Abant Göl

Kartpostal görünümlü bir manzarada kış tatilini geçirmek isteyenler için en uygun adreslerden biri Bolu - Abant gölü. Abant, Bolu iline yaklaşık 34 kilometre mesafede yer almaktadır. Buranın büyülü manzarasına kapılmanıza neden olan bir diğer özellik ise bölgenin krater gölü çevresinde konumlanmış olması.

Abant Gölü, bir doğa harikası olup 1988 tarihinde tabiat parkı olarak koruma altına alınmıştır. Şehre yakın ama bir o kadar da uzak olayım diyorsanız Abant gölü sizin için doğru adres.

85ae29c1e0858a1cd5fd4ced067d16e4 İzmir- Şirince Köyü

İzmir'e bağlı olan Şirince köyünde, kışın karlar altında kalan evleri ziyaret edebilmeniz mümkün. Kış aylarının vazgeçilmezi Şirince köyünde kahvenizi manzara eşliğinde yudumlamak istemez misiniz? Özellikle köyde zeytinyağından yapılmış olan sakızlı reçeller ve birbirinden farklı yöresel ürünler bu köyün vazgeçilmez yemek kültürlerini yansıtmakta.

Şirince köyüne ulaşabilmek için İzmir'e uçmanız halinde günübirlik turlara katılabilmeniz mümkün. Buraya ulaşımda bir diğer seçenek ise merkezden veya havalimanından araç kiralamak. Bolu - Yedigöller

Kış tatili Türkiye rotaları denildiğinde Bolu en sık gidilen yerlerden biri ancak burada yer alan Yedigöller kış ziyaretini daha da anlamlı kılıyor. Her mevsim Manzarası ile baş döndüren Yedigöller, kış aylarındaki manzarası ile de görülmeye değer.

Bolu'da milli parkının hemen yanında yer alan Yedigöller de kış manzarasını doyasıya yaşamak isteyenler için bir de konaklama tesisleri bulunmakta. Göllerin beyaz karlar altındaki görüntüsü insanı adeta bambaşka bir dünyaya ışınlamakta. Yedigöller'in adı genelde Sonbahar mevsimi ile anılsa da Kış manzarası da gölü ziyaret etmek isteyenler için uygun bir yer. Afyon - Sandıklı

Ege bölgesinin Antalya-Afyon üzerinde yer alan Sandıklı termal oteller, Kış tatili rotalarının vazgeçilmezi. Kış mevsiminde dışarıda yağan kara rağmen Sandıklının sıcak sularında kış tatilini geçirmek isteyenler için en özel yerlerden birisi Sandıklı.

Kış tatili otelleri kapsamında değerlendirilecek Kaplıca otelleri, Sandıklının Hüdai kaplıcaları eşliğinde sizleri bekliyor. Bilindiği üzere Sandıklı Hüdai kaplıcaları, çamur banyoları ile ünlenmiş bir yer. Kış tatilinizde Sandıklının şifalı sularında huzur bulabilmeniz mümkün. Soğuğu sevenler ama sıcaktan da vazgeçemeyenler için sandıklı termal oteller ideal bir seçim olacaktır.

Hadi bakalım kış geçmeden planlar yapılsın yola çıkılsın.

Hazırlayan: Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara