Dolar

32,5545

Euro

34,8182

Altın

2.432,60

Bist

9.722,09

Kırmızı acı biber hayatınızı uzatabilir mi?

Araştırmalar, acı biber yemenin kalp hastalığı, kanser ve diğer nedenlerden ölüm riskinizi azaltabileceğini gösteriyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-29 08:47:22

Kırmızı acı biber hayatınızı uzatabilir mi?

Araştırmalar, acı biber yemenin kalp hastalığı, kanser ve diğer nedenlerden ölüm riskinizi azaltabileceğini gösteriyor.

Bulguları gözden geçiren College Park'taki Pennsylvania Eyalet Üniversitesi'nde beslenme profesörü Penny Kris-Etherton, "Sanırım pek çok insan bu bilgiyi oldukça yeni ve hoş bir şekilde şaşırtıcı bulacak." dedi.

Çalışma için Ohio'da bulunan Cleveland Clinic'teki araştırmacılar, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Çin ve İran'da yapılan dört büyük çalışmada 570.000'den fazla katılımcının sağlık ve diyet kayıtlarını inceledi. Araştırmacılar, acı biber yiyenlerin sağlık sonuçlarını, nadiren ya da hiç yemeyenlerle karşılaştırdı.

Sonuç: Acı biber yiyenler, çalışma süresi boyunca kalp ile ilgili nedenlerden ölümlerde yüzde 26, kanser ölümlerinde yüzde 23 ve tüm nedenlere bağlı ölümlerde yüzde 25 azalma oldu.

Profesör Penny Kris-Etherton, geçmiş çalışmaların, biberdeki “kapsaisin" (acı biberin acı olmasını sağlayan madde) adlı kimyasal bileşenin kanser hücrelerinin büyümesini durdurmaya yardımcı olduğunu gösterdiğini ve bunun kanserden ölüm oranının ve tüm nedenlerin azaltılmasında rol oynayabileceğini belirtti.

Acı biberlerin potasyum, lif ve A, B6 ve E vitaminleri içerdiğini söyleyen Prof. Etherton, bunların tansiyona da fayda sağlayabileceğini kaydetti.

Kardiyolog yazar Dr. Bo Xu ise, diyet ve kültürel uygulamalar farklı olsa da, dört ülkede de benzer eğilimler görüldüğünü söyledi. Bulgular, diyetin genel sağlık üzerindeki etkisinin altını çiziyor.

Kaynak: globalvillagespace

Haber Ara