Dolar

32,5299

Euro

34,8978

Altın

2.439,37

Bist

9.716,77

Kirli dünyanın talebesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-05 13:50:20

Kirli dünyanın talebesi
Adam olamazsın arkadaş, vallahi adam olamazsın. Sana seni verenden kaçarsan olamazsın.
Ne gözyaşın diner ne de buhranların. Boğulmaya yüz tutmuş anında boynunda var olduğunu zannettiğin urgan ile dünyaya gelmedin ki sürekli boynunda tutuyorsun. Gideceğin zaman götürecekmişsin gibi. İslam olmak lazım azizim. İslamlaşmak lazım. Beşer zaviyesinden bakarak insan olmak için İslam olmak lazım. İslam olmaya talip olmak lazım insanlaşmak için.
Talip olmak adına talebe olmak lazım. Yahu sürekli talip oluyorsun talebe olmadan. Talebe zamanlarına talip olmadan talep ediyoruz zirveleri. İman denen huzurumsu duygunun talebesi de olmak kolay taliplisi de olmak kolay. Şeytan mı talebe giden yolda talebeliğine engel oluyor sen mi?
Bence şeytan bizden vazgeçmiş durumda. Bizimle şeytanlıkta aşık atamayacağını gördüğü için. Oku azizim oku. Oku ki adam olasın. Ama bilgilenmek için değil bilgelenmek için oku. Talipe talebe olmak için oku. Talebe ol ki talip olasın.
Talip olan talebe değilse talebe talipkar olmasın. Hayat yaşam mıdır sence? Yoksa yaşamın içinde hayat mı vardır? Hayat yaşamın nefesini vermezse yaşam zindan olmaz mı?
Yaşama talipsen hayatın talebesi olmak gerekir. Huzura talipsen imanın talebesi olman gerekir. Başarıya talipsen huzurun talebesi olman gerekir Mutluluğa talipsen başarının talebesi olman gerekir.
Dön başa şimdi azizim. Mutluluk olmadan başarı, başarı olmadan huzur olmuyorsa, huzur talip olunması gereken değil midir? Rızaya kardeşim Rızaya! Rızaya talip olursan Rabbin talebesi olman gerekir.
Rızaya talip olanın peşine takılanlar; iman, huzur, başarı ve mutluluk. Gelirken boynunda olmayanı giderken götüremeyeceğine göre peşine takılanın razılığı ile gel ve git. Kolay değil azizim vallahi kolay değil. Rızaya talip olmak da kolay değil.
Başarı, huzur ve mutluluğa talip olmak kolay çünkü talebelik gerektirmez. Gerektirmediği için de yakalamak talip olmak kadar kolay değildir. Dedik ya azizim. Talebe olunmadan talip olunmaz. Talip olamasan da talebe olmazsın. Rızanın talibi olmak için Rabbin talebesi olmak gerek.
Nasihati sevmeyen ve nasihatten kaçan bir toplum haline geldik. Nasihat hatalarımızın devam etmemesi için uyarılar. Hataları kabullenemeyen toplum olarak nasihatten ve hayretten uzak yaşantı içindeyiz. Ama başarı istiyoruz, mutluluk istiyoruz, huzur istiyoruz. Manevi rehberlik yoksunluğu yaşayarak ve talip olduğumuza talebe olmaksızın açlık doyurulmaz. Adem dünyaya sıkıntılı, bezgin, moralsiz ve cezaya muhatap olarak gelmiştir. Nasihate kulak vermediği için. Talibi olmuştur cennetin ve talebesi olmuştur kirli dünyanın.
twitter.com/msbeser
facebook.com/msbeser [email protected]

Haber Ara