Dolar

32,3283

Euro

35,0748

Altın

2.298,24

Bist

8.984,26

Kırklareli merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Kırklareli merkezli FETÖ/PDY operasyonu

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-17 10:04:25

Kırklareli merkezli FETÖ/PDY operasyonu
Kırklareli merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adına faaliyette bulunduğu iddia edilen 17 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Ankara, Kırşehir ve Artvin'de FETÖ/PDY'ye yönelik çalışma kapsamında, 26 şüpheli tespit edildi.

Eş zamanlı 7 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında iş adamı, esnaf, özel hastane sahipleri ile gazetecilerinde aralarında bulunduğu M.Ç, E.C, N.Y, B.İ, D.İ, H.D, E.T.Y, E.S, A.S, Z.K, C.K, M.Y, N.T, G.G, E.C, S.M. ile Ş.T. gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, örgüt içerisinde "şifre" olduğu öne sürülen 1 dolarlık banknot, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yazdığı kitaplar ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden H.D'nin örgüte üye kazandırmak için çalıştığı, "İl ablası" olarak adlandırılan Z.K'nın ise örgütsel toplantılar düzenlediği tespit edildi.

Operasyon kapsamında, 9 kişinin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Haber Ara