Dolar

32,5040

Euro

34,6557

Altın

2.478,43

Bist

9.604,29

Kırım'da ilhaktan bu yana faili meçhul cinayetler yaşanıyor

Rusya'nın Kırım'ı gayrimeşru ilhakından bu yana yarımadada aralarında Kırım Tatarlarının da bulunduğu 7 kişi öldürüldü, 15 kişi kayboldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-24 16:57:42

Kırım'da ilhaktan bu yana faili meçhul cinayetler yaşanıyor

AA'nın haberine göre Merkezi Brüksel'de bulunan İnsan Hakları için Uluslararası Ortaklık (IPHR) örgütünün "Kırım'da Uluslararası Suçlar" başlıklı raporuna göre, Kırım'da iki buçuk yılda 5 Kırım Tatarı, bir Ukraynalı aktivist ve bir Ukraynalı subay cinayete kurban gitti.

Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) gönderilen raporda Kırım Tatarlarına ilişkin önemli detaylara yer verildi.

Raporda, Rusya'nın yarımadayı ilhakından bu yana ağırlıklı olarak Kırım Tatarlarına yönelik insan hakları ihlallerinin ve baskıların sürdüğü, Kırım Tatarlarını öldürenlerin failleriyle ilgili hiçbir bilgiye ulaşılamadığı savunuldu.

Ukraynalı aktivistin öldürülmesine ilişkin soruşturmanın reddedildiği belirtilen raporda, Ukraynalı subayı öldürenin kişinin ise iki yıl hapis cezası aldığı aktarıldı.

Rapora göre, yarımadada 10'u Kırım Tatarı 15 kişi de kayboldu.

Kaybolanlardan bugüne kadar herhangi bir haber alınamadığı vurgulanan raporda, yarımadada iki buçuk yıl içinde 36 kişinin işkence ve kötü muameleye maruz kaldığı, 90 kişinin gözaltına alındığı ya da tutuklandığı bilgisi verildi.

Raporda ayrıca, Rusya'nın yarımadayı ilhakı nedeniyle 60 bine yakın sivilin yerlerinden olduğu ifade edildi. 

Haber Ara