Dolar

32,5230

Euro

34,8416

Altın

2.488,34

Bist

9.538,80

Kırım’da bayram kutlamalarına engel!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Seyitler (Nijnegorsk) bölgesine bağlı Seyitler Vakıf (Razlivı) köyünün sözde yönetimi, Ramazan Bayramı kutlamalarının düzenlenmesine izin vermedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-03 18:39:35

Kırım’da bayram kutlamalarına engel!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım'ın Seyitler (Nijnegorsk) bölgesine bağlı Seyitler Vakıf (Razlivı) köyünün sözde yönetimi, Ramazan Bayramı kutlamalarının düzenlenmesine izin vermedi. Bayram etkinliklerinin, Kırım'ın Kremlin kontrolündeki sözde Müftülük yüzünden yasaklandığı belirtildi.

Etkinliği organize edenlerden biri olan Enver Abselyamov, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “16 Mayıs 2019 tarihinde köy sakinleri adına muhtarlığa, 8 Haziran 2019 tarihinde köyde bayram etkinliği düzenlemek için bir bölgenin tahsis edilmesi için başvuru yapılmıştı.

24 Mayıs 2019 tarihinde bize red belgesi verilmiş ve köy toprakları içinde bu tür etkinliklerin düzenlenmesi için uygun bir yerin olmadığı gerekçe gösterilmişti” dedi.

Kırım'ın Kremlin kontrolündeki sözde müftülüğü yüzünden Ramazan Bayramı etkinliğinin düzenlenmesinin yasaklandığını belirten Abselyamov, “Kırım Müftülüğünün muhtara gönderdiği yazıda söz konusu etkinliğin ‘müftülükle' koordine edilmediği dolayısıyla düzenlemesine izin verilmemesi gerektiği ifade edilmişti.” diye belirtti.

Kaynak: qha.com.tr

Haber Ara