Dolar

32,4772

Euro

34,9152

Altın

2.435,14

Bist

9.716,77

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 00:19:44

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu
Türkiye'nin Kırgızistan'da 1995 yılında kurduğu Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nden (KTMÜ) mezun olan 624 öğrenci için tören düzenlendi.

Cengiz Aytmatov Kampüsü'nde düzenlenen, Başbakanlık Müsteşarı ve KTMÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Kemal Madenoğlu'nun mesajının okunduğu törende konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar, mezun olan öğrencileri tebrik etti.

Üniversitenin çok nitelikli öğrenci yetiştirdiğine dikkati çeken Atar, "Siz mezunlar, mümkün mertebe hayallerinizin peşinde koşun. İdeallerinizi yakalamaya çalışın. Çünkü yaşlarınız çok genç. Yanlış işe başlamaktansa biraz seçici olarak, rekabet ederek, kendinizi mesleki alanlarda işe girebilmek için en iyi şekilde hazırlayarak hayat boyunca yapacağınız işi yapmaya çalışın. Çünkü gerçekten, istediğimiz, sevdiğimiz bir işe girebilirseniz hayat boyunca onu mutlu bir şekilde yapabilirsiniz. Hatta yaptığımız iş adeta size bir tatil gibi gelebilir" dedi.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Recep Sula da Manas Üniversitesi mezunlarını birden fazla dil, birden fazla kültür ve birden fazla arkadaş ile uğurladıklarını söyledi.

KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Balcı da beş yıl önce anneler ve babalardan emanet olarak aldıkları öğrencileri ailelerine teslim ederken kendilerine bu mutluluğu yaşatan üniversitenin akademik kadrosuna teşekkür etti.

Konuşmaların ardından üniversite birincisi İktisadi ve İdari Fakültesi İşletme Bölümü mezunu Cibek Kanatbekova'nın yanı sıra ikinci ve üçüncüler ile fakülte birincilerine diplomaları verildi.

Törende daha sonra Türkçe ve Kırgızca yemin eden mezunlar, keplerini havaya fırlattı.

Ses sanatçıların sahne aldığı tören, havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Haber Ara