Dolar

32,3693

Euro

35,0412

Altın

2.325,39

Bist

9.118,40

Kırgızistan doğruladı: Erdoğan’ın Bişkek’e gidecek

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yıl başkent Bişkek’i ziyaret edeceğini doğruladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-14 15:29:43

Kırgızistan doğruladı: Erdoğan’ın Bişkek’e gidecek

Sputnik'in  aktardığı habere göre Kırgız basınına konuşan Abdıldayev, Erdoğan'dan bu yıl ziyaret beklediklerini açıkladı. Abdılayev, “Bu ziyaret Türkçe konuşan devletlerin işbirliği zirvesi ve çok taraflı etkinlikler çerçevesinde gerçekleşecek. Almazbek Atambayev ve diğer konuklar için uygun bir vakitte zirve tarihini duyuracağız. Sanırım yakın birkaç ay içinde zirve yapılacak. Fakat şimdiden Erdoğan'ın Kırgızistan Cumhuriyeti'ne yönelik bir ziyaret planladığını doğrulayabilirim. Biz bu zirve çerçevesinde özel bir ziyaret ve ikili görüşmeler de organize etmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı

Daha önce Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçiliği de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu yıl içinde ziyaret beklediklerini duyurmuş ve ziyaret ile ilgili kesin bir tarih vermemişti.

ATAMBAYEV: ERDOĞAN'A MÜTEŞEKKİRİM

Aralık ayında Kırgız gazetecilerin, 'Türkçe konuşan devletler arasında yapılacak zirvenin ertelenmesi Erdoğan'la ilişkilerin kötüleşmesinden dolayı mı?' sorusunu Atambayev şöyle yanıtlamıştı:

Erdoğan'a müteşekkirim. Türkiye 50 milyon dolarlık borcumuzu sildi. Bişkek'te Türk hastanesi inşa ediliyor. Bahsettiğiniz zirve gelecek yılda, mart sonu veya nisan başlarında olacak. Erdoğan'la ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'le bu konuyu görüştük.

 

-

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara