Dolar

32,3462

Euro

35,0564

Altın

2.309,54

Bist

9.079,97

Kırgızistan'da yeni hükümet yemin etti

Abılgaziyev'in başkanlığındaki hükümet üyeleri yemin ederek görevine başladı

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-25 14:00:14

Kırgızistan'da yeni hükümet yemin etti
Kırgızistan'da Sosyal Demokrat, Kırgızistan, Bir Bol ile Cumhuriyet-Ata-Curt partilerinin kurduğu yeni koalisyon hükümetinin üyeleri, yemin ederek göreve başladı.

Muhammedkalıy Abılgaziyev'in başkanlığındaki yeni hükümetteki 12 bakan ile 4 komite başkanı, mecliste yemin etti.

Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, yemin töreninde yaptığı konuşmada hükümetin, devletin ve halkın karşısındaki sorumluluklarını unutmaması gerektiğini vurgulayarak, "Yemin kutsaldır, yükü ağırdır ve sorumluluğu yüksektir. Eski çağlardan bu yana halkımız özellikle yemine özel yaklaşım sergilerdi. Yeminine sıkı sıkıya bağlı bir kişi, asla yolsuzluk yoluna gitmeyecektir. Kırgızistan'ın bağımsızlık tarihinde yemin eden hükümet üyelerinin yeminin önemini ve sorumluluğunu anlamayanların başına neler geldiğini biliyorsunuz. Yeminize sadık olun." ifadelerini kullandı.

Yasama, yürütme ve yargı kuvvetleri arasında uyum çalışmalarının önemine değinen Ceenbekov, kuvvetler arasında birliğin olmaması durumunda ülkede büyük stratejik hedeflere ulaşmanın imkansız olduğunu vurguladı. Ceenbekov, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tüm kuvvetlerin koordineli çalışması için tüm şartlara sahibiz. Her şeyden önce devletin çıkarlarını yerine getirmek için çalışmalıyız, ancak o zaman müreffeh bir Kırgızistan inşa edebiliriz. Bizim gücümüz birliktedir. Birlikte ülkemizin bayrağını şanlandıracağız." ifadesini kullandı.

Kırgızistan'da eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in desteği ile başbakanlık koltuğuna oturan 40 yaşındaki Sapar İsakov, kendisi gibi genç üyelerden oluşması, atama ve ekonomik başarısızlıkları ile eleştirilmiş, 19 Nisan'da mecliste güven tazeleyememişti. Kırgızistan Meclisinde yapılan oylama sonucu ülkenin yeni başbakanı 50 yaşındaki Muhammedkalıy Abılgaziyev olmuştu.


Haber Ara