Dolar

32,5217

Euro

34,7884

Altın

2.421,43

Bist

9.712,14

Kırgızistan'da rüşvet operasyonu

Kırgızistan'da rüşvet operasyonu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 14:27:37

Kırgızistan'da rüşvet operasyonu
Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, bağımsız milletvekili Hacımurat Korkmazov 100 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalandı.

Kırgızistan Başsavcılığı ve Milli Güvenlik Devlet Komitesi'ne (GKNB) bağlı yolsuzluk ve rüşvet mücadele birimi, milletvekili Hacımurat Korkmazov'un, yargıda devam eden dava sürecinde istediği yönde sonuç alabilmek için cezaevindeki eski milletvekili Nariman Tüleyev'in yakınlarından 200 bin dolar rüşvet talep ettiği yönünde bilgiye ulaştı.

Yolsuzluk İstihbarat Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, "Görevini kötüye kullanmak", "Rüşvet talep etmek ve yolsuzluk" suçlarından açılan dava kapsamında, düzenlenen operasyonda milletvekili Korkmazov, 100 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalandı.

Milletvekili mazbatası iptal edilen Nariman Tüleyev, Bişkek Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde de yolsuzluk suçlamasıyla açılan davadan 11 yıl hapis cezası almış, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in bu yıl çıkardığı af yasasından yararlanmak için avukatının yaptığı başvuru reddedilmişti.

2010'daki genel seçimlerde Muhalefetteki Milliyetçi Ata Curt Partisi listesinden meclise giren Korkmazov, bir süre sonra partisinden istifa ederek bağımsız milletvekili olmuştu.

Haber Ara